Szafi - Free ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék 500 g
4 / 5
4 / 5
Gluténmentes lisztkeverék, melynek segítségével könnyedén készíthetünk ropogós héjú, élelmi rostokban gazdag kenyeret, élesztő felhasználása nélkül. Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, élesztőmentes, szójamentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes, zsírszegény házi kenyér készíthető a lisztkeverékből, ami több nap után is puha marad. SÓ NÉLKÜL! Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat! Ropogós héjú illatos házi cipó recept Hozzávalók (kb. 500 g-os kenyérhez):
270 g Szafi Free házi kenyér lisztkeverék
3 g himalaya só (ízlés és só szerint változhat)
40 g frissen facsart 100%-os citromlé
300 g langyos víz
ízlés szerint fűszerek: szárított fokhagymapor, vöröshagymapor, kenyérfűszer, magok, stb.
Elkészítés: A vízben keverjük el a citromlevet, a sót, és a fűszereket (opcionális) majd adjuk hozzá a 270 gramm lisztkeveréket és gyúrjuk, majd dagasszuk a tésztát (kb. 2 percig). 5 percig pihentessük a tésztát, majd gyúrjuk át lisztezett (kb. 5 g liszt) felületen (úgy, hogy kissé lisztes maradjon a külső felülete). 1 gramm kókuszolajjal kenjük le a kenyér tetejét. Majd pihentessük 20 percig a kenyeret. Ezalatt melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Előmelegített forró sütőben 180 fokon 50 percig süssük, majd 200 fokon 20 percig. Rácson hagyjuk kihűlni, és csak ezután szeleteljük. FONTOS MEGJEGYZÉSEK: Ha valakinek gyengébb a sütője, és úgy érzi, hogy nem teljesen sült át a kenyér, az a következő képen járjon el:
Semmi esetre se süsse kenyér formában, ennél a kenyérnél nem szabad erős sütőben sem!
Semmiféleképpen ne süsse műanyag szilikonos lapon, hanem papírra tegye rá.
Ha a fenti 2 pont után is nedvesnek érzitek, akkor dagasztás után miután kezet mostatok, és neki állnátok a kenyér formázásnak, adjatok még hozzá 15 gramm lisztet úgy is gyúrjátok át a kenyér tésztát, majd formázzátok, és így süssétek meg, így már biztos nem lesz nedves a belseje.
Továbbá ajánljuk, hogy ne kenyeret, hanem zsemlét, kiflit, esetleg kisebb cipókat formázzatok belőle! Összetevők: Hajdinaliszt (53%), tápiókakeményítő, kölesliszt, útifűmaghéj liszt, bambuszrost, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag: citromsav. Jellemzők tejmentes Igen gluténmentes Igen tojásmentes Igen vegán Igen szójamentes Igen per 100 g kj 1406 kJ kcal 333 kcal zsír 1,5 g ebből telített zsírsavak 0,4 g szénhidrát 64 g ebből cukrok 1,2 g rost 14 g fehérje 8,7 g só 0 g
Termék ID: | #2708441 |
Gluténmentes liszt: | Igen |
Típus: | Lisztkeverék |
Tömeg: | 500 gramm |