Szafi - Free ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék 500 g

     4 / 5


Ezt a terméket jelenleg egyetlen partnerünk sem értékesíti

Legyél Te az első, hirdesd termékeidet nálunk!

Gluténmentes lisztkeverék, melynek segítségével könnyedén készíthetünk ropogós héjú, élelmi rostokban gazdag kenyeret, élesztő felhasználása nélkül. Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, élesztőmentes, szójamentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes, zsírszegény házi kenyér készíthető a lisztkeverékből, ami több nap után is puha marad. SÓ NÉLKÜL! Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat! Ropogós héjú illatos házi cipó recept Hozzávalók (kb. 500 g-os kenyérhez):

270 g Szafi Free házi kenyér lisztkeverék

3 g himalaya só (ízlés és só szerint változhat)

40 g frissen facsart 100%-os citromlé

300 g langyos víz

ízlés szerint fűszerek: szárított fokhagymapor, vöröshagymapor, kenyérfűszer, magok, stb.

Elkészítés: A vízben keverjük el a citromlevet, a sót, és a fűszereket (opcionális) majd adjuk hozzá a 270 gramm lisztkeveréket és gyúrjuk, majd dagasszuk a tésztát (kb. 2 percig). 5 percig pihentessük a tésztát, majd gyúrjuk át lisztezett (kb. 5 g liszt) felületen (úgy, hogy kissé lisztes maradjon a külső felülete). 1 gramm kókuszolajjal kenjük le a kenyér tetejét. Majd pihentessük 20 percig a kenyeret. Ezalatt melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Előmelegített forró sütőben 180 fokon 50 percig süssük, majd 200 fokon 20 percig. Rácson hagyjuk kihűlni, és csak ezután szeleteljük. FONTOS MEGJEGYZÉSEK: Ha valakinek gyengébb a sütője, és úgy érzi, hogy nem teljesen sült át a kenyér, az a következő képen járjon el:

Semmi esetre se süsse kenyér formában, ennél a kenyérnél nem szabad erős sütőben sem!

Semmiféleképpen ne süsse műanyag szilikonos lapon, hanem papírra tegye rá.

Ha a fenti 2 pont után is nedvesnek érzitek, akkor dagasztás után miután kezet mostatok, és neki állnátok a kenyér formázásnak, adjatok még hozzá 15 gramm lisztet úgy is gyúrjátok át a kenyér tésztát, majd formázzátok, és így süssétek meg, így már biztos nem lesz nedves a belseje.

Továbbá ajánljuk, hogy ne kenyeret, hanem zsemlét, kiflit, esetleg kisebb cipókat formázzatok belőle! Összetevők: Hajdinaliszt (53%), tápiókakeményítő, kölesliszt, útifűmaghéj liszt, bambuszrost, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag: citromsav. Jellemzők tejmentes Igen gluténmentes Igen tojásmentes Igen vegán Igen szójamentes Igen per 100 g kj 1406 kJ kcal 333 kcal zsír 1,5 g ebből telített zsírsavak 0,4 g szénhidrát 64 g ebből cukrok 1,2 g rost 14 g fehérje 8,7 g só 0 g

Azonosítók
Termék ID: #2708441
Jellemzők
Gluténmentes liszt: Igen
Típus: Lisztkeverék
Tömeg: 500 gramm
4

Értékelés írása hamarosan...

Kapcsolódó termékek

IRÁNYTŰ A VÁSÁRLÁSHOZ

Az áriránytűn több millió terméket listázunk és folyamatosan bővül a kereskedő partnereink száma.
Te is szeretnéd, ha termékeid megjelennének az áriránytű ajánlatai között?

Jelentkezz kereskedőnek