BiOrganik - Bio gabonák, hajdina (pohánka) 500 g
0 / 5
0 / 5
A hajdina -más néven pohánka - a keserűfűfélék családjába tartozik. A hétköznapi életben mégis a gabonafélékhez sorolják, mert lisztes magját a búzához hasonlóan fogyasztják. Értékes tápanyag tartalmú, kellemesen fűszeres aromájú és különleges formájú növény, amely szinte a világ minden népének étrendjében felfedezhető. Felhasználása: leggyakrabban kását készítenek belőle, de köretként és levesbetétként is használható. Lisztjéből tészta, palacsinta és kenyér is készíthető (más liszttel keverve). Elkészítése: A hántolt hajdinaszemeket egyes helyeken főzés előtt megpörkölik, ami a belőle készült ételeknek kellemes dió ízt és illatot kölcsönöz. Javasolt a hajdinát az elkészítés előtt néhány órával beáztatni, melynek hatására a szemek jelentős mértékben kb. négyszeresére dagadnak, a főzési idő pedig 20-30 percre rövidül. Összetevők: *hajdina *= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01 ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. Tápanyagtartalom (100g-ban): Energiaérték: 1402 KJ / 335 kcal Fehérje: 12,6g Szénhidrát: 71g Zsír: 2,8g. Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, foszfor, magnézium Vitamin: B1, B2, B3, B6, E. Kiszerelés: 500g
Termék ID: | #2789397 |