Bulkshop Pisztácia hántolt, sótlan 100g
0 / 5
0 / 5
A pisztácia jellemzőiA pisztácia komoly L-arginin forrás, ami azért fontos, mivel ez az aminosav a test sok folyamatának működésében fontos szerepet tölt be. Hatással van többek között az anyagcserére, és segít megakadályozni, hogy az erek falán koleszterin rakódjon le. A pisztáciában jelenlévő zsírok a „jó zsírok, egyszeresen telítetlen zsírsavak, tehát nem rakódnak le és könnyen elégnek. Ha rendszeresen a napi étrendünkbe foglaljuk, segíthet megelőzni a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását, csökkenti a koleszterinszintet, segítheti csökkenteni magas vérnyomást. A pisztácia sok antioxidánst tartalmaz, ezáltal védi a test sejtjeit a káros behatásokkal szemben. Antioxidánsai az A-, E-vitamint és a lutein. Gazdag fehérjében is. 100g pisztácia 21g növényi fehérjét tartalmaz. Ásványi anyagok közül kalciumot, magnéziumot, vasat, rezet is tartalmaz. A pisztácia történeteEleinte Ázsia nyugati vidékein termesztették, majd Közép-Iránon keresztül eljutott a Földközi-tenger környéki országokba. A Római birodalom terjeszkedésének hatására ekkorra már egész Európában elterjedt. Legismertebb pisztáciát termelő országok: USA/San Joaquin-völgy, Irán, Törökország, Szíria, India, Pakisztán. Legismertebb faja a Pistacia vera, egy gyümölcsöző fa, mely Szíriából, Görögországból, Iránból és Nyugat-Ázsiából származik. A pisztácia fa nem tűri a nagy nedvességet, a párát, de jól viseli a meleget és általában csak kétévente terem. A pisztácia akkor érett, amikor a héja hosszában megnyílik. A meg színe változatos, a sárgától a zöldig. A mély zöld színű mag a legértékesebb. 100 gramm pisztácia tápértéke: Energia KJ-ban: 2298 Energia Kcal-ban: 556 Zsír: 46g - amelyből telített zsírsav: 4,3g Szénhidrát: 13,6g - amelyből cukor: 7,5g Fehérje: 21,3g Só: 0,01g Nyomokban tartalmazhat: dióféléket, glutént, szezámmagot. Recep t: pisztáciás sütemény A pisztáciás sütemény hozzávalói 50 g kukoricaliszt 230 g pisztácia 1 csipet só 20 g kristálycukor 3 db tojás 2 evőkanál reszelt citromhéj 1 kávéskanál sütőpor 1/2 kávéskanál szódabikarbóna A pisztáciás sütemény elkészítése Melegítsük elő a sütőt, kb. 180 fokra és készítsünk elő egy sütőpapírral kibélelt kisebb tepsit. Fél percre mártsuk forró vízbe a pisztáciát, hogy a héját egy konyharuhával le tudjuk dörzsölni. Egy edényben turmixoljuk össze a pisztáciát a cukorral. Keverjük hozzá a tojássárgákat, és a többi hozzávalót, végül a habbá vert tojásfehérjét is lazán forgassuk bele. A tésztát terítsük szét a tepsiben és 20-25 perc alatt süssük meg. Ha már teljesen kihűlt, csak akkor vágjuk fel. RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA Cikkszám: 20038
Termék ID: | #2788883 |