Bulkshop Szezámmag 500g

     0 / 5


Értékesítők Leírás Paraméterek Értékelés

Ezt a terméket jelenleg egyetlen partnerünk sem értékesíti

Legyél Te az első, hirdesd termékeidet nálunk!

A szezámmag jellemzőiA szezámmag telítetlen zsírsavakat nagy arányban tartalmaz, tömegének több mint felét olaj teszi ki. Jelentős mennyiségű A-, B1-, B2-, E-vitamin van benne. Kalciumban különösen gazdag, de más ásványi anyagoknak, így például káliumnak, foszfornak, magnéziumnak, vasnak is bőséges forrása. Lecitin-, szezamintartalma miatt a fogyasztása a magas koleszterinszintűeknek különösen előnyös, szív- és érvédő táplálék, mivel koleszterincsökkentő hatású illetve akadályozza az érfalakon a plakk-képződést. Olaja gazdagabb kalciumban, mint például a tehéntej, így fogyasztása fontos szerepet játszhat a csontritkulás megelőzésében és gyógyításában. A szezámmag felhasználásaSzámtalan édes és sós ételféleség gazdagítható vele. Nyersen és pirítva felhasználhatjuk kenyerekben, péksüteményekben, házi süteményekben, salátákhoz, müzlikbe, panírozáshoz, szinte bármilyen ételt megszórhatunk vele. Ha a magokat kicsit megőröljük, a tápanyagai jobban hasznosulnak. A szezámmag történeteA szezám már ötezer évvel ezelőtt, az ókori Indiából is Kínán és Japánon keresztül terjedt el a mediterrán éghajlati öv országaiba. A szezámmagot az ókorban is mindenhol ismerték és nagyra becsülték. Ma már Ázsia, Afrika, Közép- és Dél-Amerika trópusi éghajlatú országaiban igen elterjedt a termesztése. A szezámmagot az összetevői rendkívül értékes táplálékká teszik. Már az ókorban is gyógyhatásúnak tartották; általános gyengeség, szívelégtelenség, epe és májbántalmak esetén használták. Szezámmag-vaj készítése - rövid videó 100 gramm szezámmag tápértéke: Energia KJ-ban: 2710 Energia Kcal-ban: 656 Zsír: 60g - amelyből telített zsírsav: 6,7g Szénhidrát: 2,1g - amelyből cukor: 1,6g Fehérje: 23g Só: 0,03g Receptek szezámmaggal Szezámmagos sós ropogós Szezámvaj Kendermagos humusz eperhab desszerttel Reggeli kása gazdagon Körte szezámbundában Tahinitrüffel Csicseriborsós egyben sült Jóféle magvakkal töltött ünnepi rolád avagy töltött fasírt Szezámsó Mivel a konyhában a sót naponta használjuk, érdemes szezámsót készítenünk. Száraz serpenyőben külön-külön pirítsunk meg 1 evőkanál sót, majd 14 evőkanál szezámmagot. Amikor pattogni kezd, azonnal vegyük le a tűzről. A sóval összekeverve mozsárban pépesítsük. RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA Cikkszám: 20042

Azonosítók
Termék ID: #2788762
0
5
4
3
2
1
A termék értékeléséhez előbb


Kapcsolódó termékek

IRÁNYTŰ A VÁSÁRLÁSHOZ

Az áriránytűn több millió terméket listázunk és folyamatosan bővül a kereskedő partnereink száma.
Te is szeretnéd, ha termékeid megjelennének az áriránytű ajánlatai között?

Jelentkezz kereskedőnek