Dénes-Natura - Csicseriborsó 500 g
4 / 5
4 / 5
Natura csicseriborsó 500g A ;csicseriborsó ;a többi hüvelyeshez képest ; több C-vitamint, és majdnem kétszer annyi vasat ;is ;tartalmaz . Már az ókorban a görögök és a rómaiak is ismerték, és termesztették. Mi pedig újra felfedezzük, mint oly sok elfeledett hasznos táplálékunkat. Amellett, hogy az egészséges, ;reformtáplálkozás egyik legkiválóbb ízforrása ;dióra hasonlítható ;ízével , változatossá tehetjük vele étrendünket. A csicseriborsó felhasználása A csicseriborsó feledésbe merült, de egyre gyakrabban kerül az asztalra ; főzelékként, salátákhoz, ragukhoz és levest is készítenek belőle . Egyre népszerűbb a csicseriborsókrém, az ún. humusz . Felhasználás előtt a csicseriborsót megmossuk, és legalább 8-10 órán át áztatjuk ; Így csökkenni fog a ; főzési ideje. A zöldségfélék közül kiválóan ; illik hozzá a zeller, a padlizsán, a sárgarépa, a paradicsom, a burgonya és a vöröshagyma ;is. Érdekesség A csicseriborsóról a hazai irodalom 1350-ben szól először cicer borsó néven. A régebbi korokban a csicseriborsónak köszönhetően sok ember megmenekült az éhezéstől. Három világrészen kb. 10 millió hektáron termesztik. Afrikában, Latin-Amerikában és Indiában az egyik fő fehérjetartalmú táplálékforrás. Főleg azokban az országokban nagyon népszerű, ahol nehezen elérhető a húst, mert ; rendkívül magas a fehérjetartalma . Magyarországon sajnos nincs túl nagy hagyománya, de manapság egyre népszerűbb a háziasszonyok bevásárlólistáján.
Termék ID: | #2790710 |
Bio mag: | Nem |
Típus: | Csicseriborsó |
Tömeg: | 500 g |