Dénes-Natura - Szezámmag 500 g
5 / 5
5 / 5
Magas kálcium tartalmú szezámmag A szezámmag a magvak királyának is nevezett ősi táplálék ezt a nevet valóban kiérdemelte. Mivel Kínában gyakorlatilag ismeretlenek voltak a tej és a tejtermékek, ebből adódóan nagy szerepe volt ennek az értékes, kalciumban is igen gazdag magnak (egy fél pohárnyi szezámmag háromszor annyi kalciumot tartalmaz, mint egy pohár tej). A szezámolaj minőségileg felülmúlhatatlan, mert nem avasodik, sokáig eltartható. A szezámmag kalciumban sokkal gazdagabb, mint a tej, a sajt, vagy bármelyik olajos mag. Telítetlen zsírsavakban gazdag, 55 %-a olaj. Kitűnő természetes forrása a B vitaminoknak, inozitolnak, kolinnak és az E vitaminnak. Mézzel kombinálva egyes országokban fontos "fiatalító" ételként vált ismertté. A szezámmagot ne tároljuk sokáig, mert magas zsírtartalma miatt avasodásra hajlamos. Felhasználás előtt célszerű szárazon kissé megpirítani, mert így dióízűvé és -illatúvá válik. Továbbá hő hatására a benne lévő emésztést gátló anyagok lebomlanak. A serpenyőbe egyszerre ne tegyünk sokat, és hogy ne égjen le, folyamatosan kevergessük. Saláták ízesítésére, panírozáshoz, kenyerekhez, édességekhez, müzlik alkotórészeként használhatjuk. Ha kávédarálón ledaráljuk a magot, majd mozsárban finom porrá törjük, finom ízesítőanyagot kapunk. A szezámmag felhasználása
A szezámmag csíráztatása: átlagos áztatási idő 4-6 óra
Hagyjuk 1-2 napig növekedni, majd fogyasszuk
A túl hosszúra nőtt csírák keserűek
Termék ID: | #2790725 |
Bio mag: | Nem |
Típus: | Szezámmag |
Tömeg: | 500 g |