Dénes-Natura - Zabpehely 250 g
0 / 5
0 / 5
Miért együnk zabpelyhet ? A zab értékes biológiai összetételü gabonaféle. Átlagosan 17 könnyen emészthető fehérjét tartalmaz. A szervezet számára nélkülözhetetlen aminosavakból hét jelentős mennyiségben megtalálható a zabfehérjében. A zsírtartalom elérheti a 7 %-ot is, melyben a szervezet számára különösen fontos telítetlen zírsavakból mintegy 7o-8o % található. Szénhidrát tartalma a többi gabonafélékhez képest a legkisebb, 5o-6o %. Jelentős élelmi rost. -ásványi anyag - (Ca, Mg, Fe, ) és vitaminforrás ( E és B1). A zabbal készített étel nem okoz emésztési rendellenességet, ismételt fogyasztása esetén sem idéz elő túllakottsági érzetet. Bármely formában fogyasztva csökkenti a vérsavó koleszterinszintjét. Az orvosok régóta javasolják, hogy súlyos, vagy közepesen súlyos cukorbetegek alkalmazzák a zabkúrát. Idézet a weborvos honlapjáról " Egy új vizsgálat eredményeit ismertették az American Hearth Association (AHA) Cardiovascular Disease Epidemiology and Prevention idei kongresszusán. A tanulmányban többek között azt vizsgálták, hogy a reggelente az angolszász országokban szívesen fogyasztott cereáliák kukoricapehely, zabpehely, és legkülönbözőbb változataik - hogyan befolyásolják a szívelégtelenség későbbi megjelenésének esélyét.
Termék ID: | #2789748 |
Bio mag: | Nem |
Típus: | Zabpehely |
Tömeg: | 250 g |