Jomagyar héjnélküli tökmag 500 g 500g 0, 5 kg - jomagyar - 1 300 Ft

     0 / 5


Értékesítők Leírás Paraméterek Értékelés

Ezt a terméket jelenleg egyetlen partnerünk sem értékesíti

Legyél Te az első, hirdesd termékeidet nálunk!

A héj nélküli tökmag ára 1300 Ft/500 g. A kép az aktuális tételről készült. A tökmag nagyon kellemes rágcsálnivaló és egyben nagyon egészséges élelmiszer is. Sok telítetlen zsírsavat és E vitamint tartalmaz. Jótékony hatóanyaga az Alfa és Béta tokoferol. Héjnélküli tökmag 500 g Ára: 1300 Ft Ez a héjnélküli tökmagunk nem kapott fotocellázást, hanem "csak" rostálva és szelelve lett. Emiatt vannak benne törött vagy lekoptatott szemek, amik semmivel nem csökkentik a termék tápértékét vagy ízét. A kép az aktuális tételről készült. Néha szép narancssárga héjmaradvány is lehet benne. Az olajtökmag általában 42-45% olajat tartalmaz. Kiváló nemesítési vonalainkban meghaladja az 50-52%-ot, fehérje tartalma 38-42%. A magban lévő Alpha, Béta tocopherol és a szelén tartalom kedvező a megbetegedés megelőzésére. Ajánljuk pirítva is, csodás! Nos, ez nem az a boltban is kapható, ízetlen, néha avas héjatlan tökmag Kínából. Ez zamatos magyar tökmag kistermelőktől. A kínai világos zöld és teljesen hártya mentes, a magyar sötétzöld színű. Tökmagolajat természetesen tartunk már régóta, de felvetődött az alapanyag, a héj nélküli tökmag felvétele is termékpalettánkra. A héj nélküli tökmagot sokkal könnyebb rágcsálni, mint ősi, héjas testvérét. A nemesítők sikeresen kísérleteztek ki egy olyan tökfajtát, amiben a magok szélső sejtsora az egyedfejlődés során nem fásodik el, ezért nem kell vele később bajlódni. De lehet, hogy spontán mutáció alakította ki ezt az osztrák származású fajtát. Átlagos tápérték 100 g termékben:

Energia: 575kcal / 2382 kJ

Fehérje: 35,37 g

Zsír: 49 g

Telített zsírsavak: 8,7 g

Szénhidrát: 3.6 g

Cukor: 1.4 g

Keményítő: 1,26g

Élelmi rost: 15,06g

Nátrium: 0,02g

A héj nélküli tökmagot persze a tökmagolaj sajtoláshoz nemesítették ki, nem a TV nézőknek nasinak, de természetesen nagyon egészséges élelmiszer, ha esetleg a prosztatával lenne gond. Árát megpróbáljuk a legalacsonyabbra beárazni országosan, mint sok más termékünk esetében is. Nálunk a héj nélküli tökmag ára jelenleg 900 Ft/ 500 g. Héj nélküli tökmag árak:Sok alulinformált portál hántoltnak írja a héjnélküli kínai tökmagjukat... :) A tökmag jótékony hatásai

A népi gyógyászatban kivívta magának a helyet a tökmag. Ez valamikor finom csemegének számított. Az alábbi írásban a tökmagban, és a tökmagolajban található vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek hatásait a szervezetünkre vesszük sorra.

A-vitamin (Retinol és Béta-karotin):

Az A-vitamin egy zsíroldó vitamin. Jót tesz a szemnek és erősíti a gerincet, segít fenntartani a szemfedő egészségét, hogy láthassunk az éjjel. Az A-vitamin hiánya esetén „éjszakai vakság alakul hat ki. Segíti a sejtek növekedését, egészségét a testben és fenntartja szerkezeti sértetlenségüket; és mint antioxidáns segít semlegesíteni a szabad gyököket, az instabil molekulákat. Felelős a sejtekben a gyógyító hatásokért, serkenti a T-segítő sejtek aktivizálódását; kimutatták, hogy hasznos a rák kialakulásának megelőzésében.

E-vitamin:

Az E-vitamin egy olyan antioxidáns, amely védi a sejthártyákat, segítheti a sérülések gyógyulását, csökkenti az oxidációs hatásokat, amellyel megelőzi más tápanyagok lebontását.

B1-vitamin (Thiamin):

A B1-vitamin arra való, hogy védje a szénhidrátokat, a zsírt és a proteint. A test minden sejtjének szüksége van erre a vitaminra, az idegsejteknek is, hogy normálisan működjenek.

B2-vitamin (Riboflavin):

A B2-vitaminra azért van szükség, hogy védje az aminosavakat és zsírokat, aktiválja a B6-vitamint és segít átalakítani a szénhidrátokat. Bizonyos körülmények között antioxidánsként viselkedhet.

B3-vitamin (Niacin):

A test arra használja a Niacint, hogy segítsen energiát felszabadítani a szénhidrogénekből. Arra való, hogy zsírt formáljon a szénhidrogénekből. Szabályozza a koleszterinszintet.

B5-vitamin (Panthotenic Acid):

Aktiválja az adrenalin-mirigyeket, segít a koleszterin szintetizálásában, D-vitamint állít elő, és nélkülözhetetlen a zsírok energiájának létrehozásában, szállításában és felszabadításában.

B6-vitamin (Pyridoxine):

A B6-vitamin nagyon fontos, mert segít létrehozni, szétszedni és szállítani az egyik aminosavat a másikba, ezzel más vitaminokat hoz létre, például a Niacint. Tehát fontos a központi idegrendszer számára, a vörösvérsejtek létrehozásához és az agynak, ahol serotonin létrehozásában segít, amely egy fontos antidepresszáns.

Folic-sav:

Ez a B-vitamin egyik változata. Szerepet játszik az összes sejt növekedésében és reprodukálásában, felhasználódik a nuklein-sav és az RNA és DNA képződése során. Sok aminosav-átalakulásban, a proteinok szétesésében és felhasználásában, valamint a vörösvérsejtek képződésében részt vesz a Folic-sav.

C-vitamin (Asorbic-sav):

A C-vitamin egy nagyon fontos tápanyag, amelynek sok funkciója van, amelyhez az elfogyasztott ételen keresztül juthatunk hozzá. A C-vitamin sok szerepe közül az egyik a kollagén létrehozása és fenntartása, amely a bőrünkben, csontjainkban, a fogainkban és a hajszálerek falaiban található, csak hogy párat nevezzünk meg. A kollagén segít a sebek gyógyításában és az egészséges véredények fenntartásában, nyilvánvalóan befolyásolva az egész testünket. A C-vitamint koenzimként használják, hogy segítsen sok más vitamin anyagcseréjében, hogy ösztökélje az adrenál-funkciót mint antioxidáns.

Kálium:

A kálium egy olyan ásvány, amelyre a sejt- és elektromos funkcióban van szükség. Ez egy vérásvány, amelyet ’elektrolit’-nak neveznek, amely azt jelenti, hogy szállíthat elektromos töltéseket. Más vérásványok: a nátrium és a klór. A kálium fon t os, mert felhasználódik az energia és a hidrogénkarbonátok anyagcseréje- és a sejtek biokémiai reakciói során. Segít kontrollálni a vérnyomást, a vérben a víz egyensúlyát és a szöveteket, valamint részt vesz az idegi impulzusokban, amelyek izom összehúzódásokat okoznak, egyben irányítják a szívverést.

Kalcium:

A kalcium legismertebb feladata a csontjaink és fogaink fenntartása. Fontos a szívünknek, mivel szerepet játszik az izom összehúzódásokban és segít a szívverés szabályozásában.

A kalcium tehát fontos az idegrendszernek, az idegi átviteleknek és szükséges a sejtelválasztódásban.

Magnézium:

A magnézium egy természetes nyugtató. A kalciummal ellentétesen hat abban, hogy pihenteti, elernyeszti az izmokat. Gyakran stresszoldó ásványként használják. A test tehát arra használja a magnéziumot, hogy energiát termeljen és szállítson; idegi áramvezetésre és protein-szintézisre.

Foszfor:

A foszfor kulcsszerepe, hogy rendbe tegye csontjainkat és fogainkat. A testünk minden sejtjében jelen van, részt vesz a legtöbb biokémiai reakcióban, a szénhidrogének felhasználásában és a zsírok energiává való átalakításában; a proteinszintézisben, hogy az összes szövetet és sejtet növessze és javítsa.

Vas:

A vas főfunkciója a hemoglobin megalkotása, amely a vörösvérsejtek nélkülözhetetlen összetevője. A vörösvérsejtek nagyon fontosak, mivel oxigént szállítanak a test mindensejtjének. A test összes sejtjének szüksége van oxigénre a túléléshez.

Cink:

Több, mint 100 enzimnek szüksége van cinkre, és valószínűleg a test több funkciójában vesz részt, mint bármelyik másik ásvány. A cinket a szövetek, az immunrendszer gyógyítására és karbantartására használják; részt vesz a szénhidrát-anyagcserében és a DNA szintézisében. Gyakran használják segítségként a sebészeti műtétek vagy égések utáni gyógyításban, bőrbetegségek esetén; és ismert jótékony hatása a férfi prosztata problémái esetén.

Vörösréz:

Szerepet játszik a hemoglobin készítésében, ez azért fontos, mert a hemoglobin a vörösvérsejtek legfontosabb összetevője. A C-vitamin és a réz együtt készít kollagént, amely szükséges a szövetek és a bőr gyógyításához és segít az erős csont kialakulásában. Tehát sok enzimben megtalálható, segít az idegrendszernek és elektromos vezetőként funkcionál.

Katalizátorok:

A katalizátor egy olyan anyag, amely enged egy kémiai reakciót végbemenni kevesebb energiával és rövidebb idő alatt, mint normál körülmények között. Ha ezek a katalizátorok hiányoznak, - mint egy vitaminhiány esetén – a normális testfunkciók leállhatnak, a személy hajlamos lesz a betegségekre.

Enzimek:

Az enzimek katalizátorok. Felgyorsítanak speciális kémiai reakciókat, amelyek nem mennének végbe, ha ezek nem lennének jelen. Az enzimek a protein egyik típusa.

Protein:

A protein egy olyan molekula, amely szénből, oxigénből, hidrogénből és nitrogénből áll. A proteinok 22 aminosavat tartalmaznak.

A mangán segít katalizálni sok biokémiai reakciót. Sok enzim-rendszerben jelen van, így a test fel tudja használni a biotint, a B1-vitamint, a C-vitamint és a choline-t. Segít az ételek anyagcseréjében és felhasználásában, különösen a protein.

Héjnélküli tökmag 500 g Ára: 1300 Ft

Azonosítók
Termék ID: #2788618
0
5
4
3
2
1
A termék értékeléséhez előbb


Kapcsolódó termékek

IRÁNYTŰ A VÁSÁRLÁSHOZ

Az áriránytűn több millió terméket listázunk és folyamatosan bővül a kereskedő partnereink száma.
Te is szeretnéd, ha termékeid megjelennének az áriránytű ajánlatai között?

Jelentkezz kereskedőnek