Paleolit - Blansírozott nyers egész Mandulabél 100g
0 / 5
0 / 5
A mandula jótékony hatása A mag gazdag rostokban, vitaminokban, ásványi sókban és más vegyi anyagokban, melyek kedvezően befolyásolják az egészségünket. Fogyasztása rengeteg betegség, sőt a rák kialakulása ellen is véd. Mi az a blansírozás? A blansírozás az előfőzés egyik fajtája, egy rövid ideig tartó hőkezelés. Először forró vízbe kerül az étel, ám csak nagyon rövid ideig (1-2 perc). Ezt követően pedig jéghideg vízbe teszik át, hogy rögtön lehűljön. A mandula esetében ez a kezelés lehetővé teszi a magokon található külső, barna színű héj eltávolítását és így csak a csupasz, fehér mandulabél marad.
| Termék ID: | #2790362 |
| - ebből cukrok: | 4 g |
| - ebből telített zsírsavak: | 4,5 g |
| Beltartalmi érték: | 100 grammra vetítve |
| Energia: | 628 kcal / 2593 kJ |
| Fehérje: | 21 g |
| Rost: | 12 g |
| Szénhidrát: | 4 g |
| Zsír: | 56 g |