Vörös Kardamom szárított 50g/csomag
0 / 5
0 / 5
A vörös kardamom a gyömbérfélék családjába tartozó, a Himalája keleti részén őshonos növény. Termése nagyobb és sötétebb, mint a zöld kardamomé, íze pedig füstösebb, mentolosabb. A vörös kardamomot évszázadok óta használják a keleti konyhákban, különösen az indiai gasztronómiában. Intenzív aromája miatt kiválóan illik húsokhoz, pörköltekhöz, levesekhez és rizses ételekhez. A vörös kardamom hüvelyestül vagy őrölve is felhasználható, de a maximális ízhatás érdekében érdemes használat előtt megőrölni. A vörös kardamom termesztése munkaigényes, mivel a terméseket kézzel kell szedni és szárítani. Az érési folyamat három évig tart, és egy növény 10-15 évig terem. A vörös kardamom nemcsak ízletes fűszer, hanem számos egészségügyi előnnyel is rendelkezik. Gazdag antioxidánsokban, amelyek segítenek megvédeni a szervezetet a szabad gyökök káros hatásaitól. Emésztésjavító hatása is ismert, segíthet a puffadás, a gyomorégés és az emésztési problémák enyhítésében. A vörös kardamom antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik, így légúti betegségek kezelésére is alkalmas. A vörös kardamom, más néven nepáli kardamom a gyömbérfélék családjába tartozó, a Himalája keleti részén őshonos növény. Termése, mely sötétebb vörösesbarna színű és nagyobb, mint a zöld kardamomé, jellegzetesen füstös, mentolos aromával rendelkezik, és kevésbé édes, mint a közismert zöld változat. A vörös kardamomot évszázadok óta használják a keleti konyhákban, különösen az indiai gasztronómiában, ahol nélkülözhetetlen összetevője a garam masala nevű fűszerkeveréknek. Intenzív, ugyanakkor kiegyensúlyozott aromája miatt kiválóan illik húsokhoz, pörköltekhöz, levesekhez és rizses ételekhez, de ízesíthetünk vele lencsés fogásokat, zöldségeket, sőt, desszerteket is. A vörös kardamom hüvelyestül vagy őrölve is felhasználható, de a maximális ízhatás érdekében érdemes közvetlenül felhasználás előtt megőrölni a magokat. A vörös kardamom termesztése munkaigényes folyamat, mivel a terméseket kézzel kell szedni és szárítani. Az érési folyamat három évig tart, és egy növény 10-15 évig terem. Ez is hozzájárul ahhoz, hogy a vörös kardamom a sáfrány és a vanília után a világ harmadik legdrágább fűszere. A vörös kardamom nemcsak ízletes fűszer, hanem számos egészségügyi előnnyel is rendelkezik. Gazdag antioxidánsokban, amelyek segítenek megvédeni a szervezetet a szabad gyökök káros hatásaitól. Emésztésjavító hatása is ismert, segíthet a puffadás, a gyomorégés és az emésztési problémák enyhítésében. A vörös kardamom antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik, így légúti betegségek kezelésére is alkalmas. A benne található illóolajoknak köszönhetően serkenti az emésztőenzimek termelődését, és elősegíti az ételek gyorsabb lebontását.
Termék ID: | #2787651 |
Futárszolgálat: | Csomagpontra akár 990,- Ft-ért, előreutalás esetén! |
Kiszerelések: | 50 g/csomag |
Vegetáriánus/vegán: | A termék vegán! |