Marci bácsi méhészete - Termelői Magyar Méz - Repceméz 970g

     0 / 5


Értékesítők Leírás Paraméterek Értékelés

Ezt a terméket jelenleg egyetlen partnerünk sem értékesíti

Legyél Te az első, hirdesd termékeidet nálunk!

Termelői Magyar Méz - Repceméz Miről gyűjtik: A Káposztarepce (Brassica napus L. ) termesztett növény. A növényolaj előállítás egyik fontos faja. A növény 1,0 - 2,0 m magasra növő, laza fürtös, sárga virágú növény. A magtermés jelentősen javul a méhek megporzó munkája miatt. Hol gyűjtik: Repcemézünk elsősorban Pest megye területéről származik. Mikor gyűjtik: Tavasszal az akác virágzását megelőzően április végén, május legelején. Nagy odafigyelést igényel a méhész részéről, hogy méze ne kerülhessen bele az akácmézbe, mert annak kristályosodását okozza. Méz megjelenése: Frissen pergetett mézként: Halványsárga színű, enyhe zamatú, édes illatú méz. Krém mézként: A repceméz nagyon könnyen kristályosodik, kikristályosodva szinte fehérré válik, és nagyon finomszemcsés, krémes megjelenést kap. A krémméz a természetes kristályosodás közben, folyamatosan kevert mézet jelenti. A keverés hatására egyenletes, finomszemcsés, krémes lesz a kristályosodó méz. A keverésen kívül semmi más beavatkozás nem történik, nincsenek hozzáadott anyagok!A méz kristályosodása természetes jelenség, annak minőségét nem befolyásolja, nem minőségi hiba! A méz folyékonysága, napos, meleg helyen, radiátoron vagy meleg vízbe állítva rövid idő alatt visszaállítható. Vigyázzunk, hogy ne karamellizáljuk meg! Méz összetétele: Repcemézre jellemző, hogy a mézben előforduló 11 cukorféle közül csak 3-at tartalmaz, a fruktóz (gyümölcscukor) és glukózhoz (szőlőcukor) mellett csak maltóz. Nincs benne például Szaharoz, melyre a cukorbetegek érzékenyek. Méz felhasználása: Gyors, finom kristályosodása miatt a krémméz alapanyaga. Fogyasztása minden formában ajánlott!Alacsony savtartalma miatt ajánlott a gyomorsav-túltengésben szenvedőknek. Repcekrémméz segítségével nagyon egyszerű és finom édességek készíthetők:Burgonyamarcipán: darált mandulát (nem pirított, nem blansírozott!!) keverjünk össze repcekrémmézzel, formázzunk kis golyókat és szórjuk le fémszűrő segítségével kakaóporral. További ötleteket a "Receptek" menüpontban talál!

Azonosítók
Termék ID: #2791125
0
5
4
3
2
1
A termék értékeléséhez előbb


Kapcsolódó termékek

IRÁNYTŰ A VÁSÁRLÁSHOZ

Az áriránytűn több millió terméket listázunk és folyamatosan bővül a kereskedő partnereink száma.
Te is szeretnéd, ha termékeid megjelennének az áriránytű ajánlatai között?

Jelentkezz kereskedőnek