Ca'di Rajo - LEMOSS Frizzante [0, 75L]
0 / 5
0 / 5
A Ca di Rajo LEMOSS régi tradíciókhoz nyúlik vissza, a prosecco előtti időkbe. Elnevezése trevisoi helyi dialaktusban íródott, le moss = buborékos, gyöngyöző. 100% glera szőlőfajátból készül, sem cukrot, sem élesztőt nem adnak hozzá (metodo ancestral), a végső erjedés finomseprőn történik a palackban. Lényegében korunk divatos Pet-Nat kategóriája, erjedés közben palackozott, szűretlen pezsgőbor. Fogyasztását 6-8 fokon ajánljuk, nagy kortyokban a teraszon, vagy otthon. A bellussera egy hagyományos művelési mód az olaszországi Veneto tartományban, amelyet a 19. században fedeztek fel a Bellussi testvérek. Az egyedi rendszert azért alakították ki, hogy a tőkék leküzdjék a peronoszpórát. Szerves része a régió borkészítési kultúrájának, de mivel az ilyen terület kizárólag kézzel művelhető, költséges a fenntartása, így általában más művelési rendszert választanak a termelők. A Ca’ di Rajo pincészet viszont fontosnak tartja e hagyományt és modern technológiákkal ötvözve készíti proseccoit. A prosecco túlnyomó részt glera szőlőből készül, a DOCG kategóriában minimálisan 85%-ban kell ezt a fajtát tartalmaznia. Ezen kívül házasíthatják a helyi verdiso, perera és bianchetta, vagy a nemzetközi pinot blanc és chardonnay fajtákkal. A glera szőlőfajta egy Trieszt közelében található Prosecco nevű faluból származik. Innen ered a frissítő, elegáns ital neve. Fogyassza örömmel!
Termék ID: | #2725952 |