Labornite - Három skálás borászati refraktométer RHBS-32ATC OE
0 / 5
0 / 5
Magyar mustfokban is megkapja az értéket, nem csak BRIX%-ban! Három skálás borászati refraktométer RHBS-32ATC OE
Szakemberek által ellenőrzött, jóváhagyott és javasolt. A Magyar Borkönyv is ajánlja!
Egyszerű, gyors, és kényelmes mérési folyamat
A műszert egy erre speciálisan kifejlesztett tárolódobozban, kis helyen, biztonságosan tárolhatod.
Terepen (a szőlősben, gyümölcsösben, a tőkénél vagy a fa alatt) is elvégezhető vele a mérés
Nem csak gyümölcslevekben alkalmazható cukortartalom mérésre, hanem bármilyen cukros oldatban egészen 32% BRIX-ig.
MÉRÉSI TARTOMÁNY: Brix: 0-32%Mas Sacch Oechsle: 0-140°Oe KMW: 0-27°(Babo) - Magyar mustfok! PONTOSSÁG: Brix: ±0.2% Oechsle: ±1.0°Oe KMW: ±0.2° Kalibrálás desztillált vízzel "O%"-ra Ez a kézi refraktométer kitűnően megfelel a borászati céloknak. Három skálája van : Mas Sacch% ( BRIX%) , Oechsle és KMW . Németországban az Oechsle-skálát használják, ez a valóságos fajsúlyt adja; pl. 100 Oe =1100 g/l . Másképpen magyarázva, Az Oechsle-mérő refraktométer azt mutatja meg, hogy a must sűrűsége literenként hány grammal haladja meg a vízét. Ha például egy liter must tömege, a fenti példa szerint, 1100 gramm, akkor a mustfok 100 Oechsle-fok, mivel egy liter víz tömege pontosan 1000 gramm. Ausztriában a must minőségét az ún. klosterneuburgi mustmérő (KMW, Klosterneuburger Mostwaage) után KMW-fokban adják meg. Klosterneuburger Mostwaage: A klosterneuburgi kolostor pincészete Ausztria egyik legrégibb, és leghíresebb pincészete. A KMW egység az osztrák-magyar Monarchia szabványaként került bevezetésre nálunk, de mi, magyarok öntudatosan Magyar Mustfoknak nevezzük. Akármilyen névvel illetjük is, azt mutatja meg, hogy az oldatban hány tömegszázaléknyi cukor van. (Érdemes megjegyezni, hogy ezt a tömegszázalékot úgy kell érteni, hogy kb. 20% cukor mellett az oldatban 3% cukormentes extraktumot feltételeznek. Minden ettől eltérő arány esetén pontatlan a mérés. )
Termék ID: | #5594258 |