Himalája só, fehér, finom 500g
0 / 5
0 / 5
250 millió éves múltra tekint vissza a ma fogyasztott himalája só. A Himalája vonulatai körül elterülő őstengerek kiszáradásakor keletkezett, majd a hegység kiemelkedése következtében került a földfelszínhez közelebb, a ma bányászott sóréteg. A kb. 400-600 m mélyen lévő sóréteg természetes formában, a mai világ káros környezeti hatásaitól védetten található. Bányászatuk és feldolgozásuk során sem éri őket semmilyen káros ipari feldolgozási folyamat, pl. tisztítás, fehérítés; nem tartalmaznak semmilyen adalékanyagot, pl. csomósodásgátlót. Ennek köszönheti jellegzetes rózsaszínes színét, valamint páratlan ásványi anyag és nyomelem tartalmát. Egyes kutatások szerint 84 különböző ásványi anyagot tartalmaz. A himalája só használható sütéshez, főzéshez ízesítésére, a hagyományos sókkal megegyező arányban. Célszerű a sütés, főzés végén hozzáadni az ételhez, hogy megőrizze teljes ásványi anyag tartalmát. Emellett külsőleg sófürdő, lábfürdő készítésére is alkalmas. Nettó tömeg: 500g Összetevők: himalája só Átlagos tápérték 100g termékben: Energia: 0kJ /0kcal Zsír: 0g amelyből telített zsírsavak: 0g Szénhidrát: 0g amelyből cukrok: 0g Rost: 0g Fehérje: 0g Só: 99g Magas ásványianyag és nyomelem tartalom, adalékanyagoktól mentes. A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál!
Termék ID: | #2712306 |