Multicomm parajdi só 1000g - fitomanna

     0 / 5


Ezt a terméket jelenleg egyetlen partnerünk sem értékesíti

Legyél Te az első, hirdesd termékeidet nálunk!

Általánosan használhatjuk sütés és főzés során ízesítésre, íze a hagyományos asztali sóhoz képest zamatosabb, intenzívebb. A só az emberi szervezet fontos részét képezi, amit megfelelő mennyiségben és minőségben kell pótolnunk. Érdemes szervezetünk só szükségletét természetes, magas ásványi anyag tartalommal rendelkező sókkal pótolni, amire tökéletes választás a parajdi só. Az Erdélyben, Parajd település közelében található parajdi sóbányában az ókori rómaiakig vezethető vissza a sóbányászat. A bánya több száz évig volt a magyar és erdélyi királyok tulajdonában, így történelmünk részét is képezi. A 15. századtól székely só elnevezéssel is illetik a parajdi sót, ami munkát és megélhetést biztosít a Sóvidéken lakóknak még napjainkban is. A parajdi sóbarlangok Európa egyik legnagyobb sótartalékát jelentik, több száz évre elegendő só mennyiség található még kb. 2700 m mélyen található sórétegben. A só természetes, védett formában található a mélyben, elzárva a környezet káros hatásaitól. Bányászata és feldolgozása a mai napig mechanikus eszközökkel történik, a sót nem tisztítják, fehérítik, finomítják ipari eljárásokkal, nem keverik adalékanyagokkal, ennek köszönheti magas ásványi anyag tartalmát és jótékony hatását. Mivel Erdélyből érkezik, a szállítással járó környezetszennyezés mértéke a parajdi só esetén a legkisebb, így környezetvédelmi szempontból is megfontolandó választás. A parajdi só több féle ásványi anyagot és nyomelemeket tartalmaz, ami főként az őstengeri iszap maradványoknak tulajdonítható. Ez okozza a só jellegzetes, szürkés árnyalatát. Parajdi só felhasználási javaslat: Általánosan használhatjuk sütés és főzés során ízesítésre, íze a hagyományos asztali sóhoz képest zamatosabb, intenzívebb. A Magyar Gasztronómiai Egyesület a parajdi sót aranyszalag díjjal jutalmazta, mint kiemelkedő gasztronómiai terméket, majd a Bocuse d’Or, lyoni szakács világbajnoskágon a magyar csapat is parajdi sóval főzött. Fürdősóként alkalmazva hatásos a reumás, ízületi- és izomfájdalmak enyhítésében, valamint különböző bőrmegbetegedések csillapításában. Visszaállítja a bőr megfelelő pH értékét, segíti a bőr hidratációját. Lábfürdőként a gombás megbetegedések megelőzésére, kezelésére is alkalmazhatjuk. Öblögetéssel a fogak és az íny egészségét is segít megőrizni, mivel hatékonyan fertőtleníti a szájat.

Azonosítók
Termék ID: #2712385
0

Értékelés írása hamarosan...

Kapcsolódó termékek

IRÁNYTŰ A VÁSÁRLÁSHOZ

Az áriránytűn több millió terméket listázunk és folyamatosan bővül a kereskedő partnereink száma.
Te is szeretnéd, ha termékeid megjelennének az áriránytű ajánlatai között?

Jelentkezz kereskedőnek