Natur Tanya - parajdi só 1000g - fitomanna

     0 / 5


Ezt a terméket jelenleg egyetlen partnerünk sem értékesíti

Legyél Te az első, hirdesd termékeidet nálunk!

Natur Tanya® Parajdi só (Székely só). Sütéshez-főzéshez, ivó- és fürdőkúrákhoz. Paleo, Lúgosító NATUR TANYA® PARAJDI SÓ (SZÉKELY SÓ) Kézzel bányászott, aprított és őrölt erdélyi só, sütéshez-főzéshez, sófürdőhöz. Erdély mintegy 20 millió éves, szennyeződésmentes területéről, a parajdi sóbányából származó adalékanyagmentes, székely sót ma is hagyományosan fémszerszám nélkül, faékkel bányásszák a sóvágók, majd őrlésre kerül. A parajdi só szürke színét a benne található iszapnak köszönheti, melyet, szemben más természetes sókkal, a székely sóból nem vonnak ki. VEGÁN, PALEO GLUTÉNMENTES GMO-MENTES VEGYSZER-, ÉS ADALÉKANYAG MENTES (CSOMÓSODÁS GÁTLÓ NÉLKÜL) NEM TARTALMAZ SZÍNEZÉKET NEM FINOMÍTOTT, KÉMIAI TISZTÍTÁS NÉLKÜL KERÜL FELDOLGOZÁSRA ALKALMAS TENGERI SÓ ÉS FINOMÍTOTT SÓ KIVÁLTÁSÁRA SÓBÁNYÁJA NEM CSAK A TÁVOLI EGZOTIKUS ORSZÁGOKNAK LEHET Tőlünk nem is olyan messze (szívünkhöz mindenképp közel), épp Erdélyben, Parajdon található Európa egyik legnagyobb, legkiválóbb, magas ásványi anyag tartalommal rendelkező só tartaléka. A PARAJDI SÓ TÖRTÉNETE A parajdi sóbánya az erdélyi Parajdon található, Európa egyik legnagyobb sótartaléka. Az Erdélyi-medence, a kréta időszak végén és a paleogén korszak elején kezdődött folyamatos süllyedés révén keletkezett, mialatt a szomszédos Kárpát-hegylánc felgyűrődött. Ebben a mélyedésben alakult ki egy sekély beltenger. A medence állandó süllyedése, egy kb. 5000 m vastag üledékes rétegösszlet kialakulását eredményezte. Az erdélyi só - és ezen belül a parajdi sóredő - keletkezése az alsó-bádeni geológiai korra vezethető vissza ezelőtt kb. 20- 22 millió évre. Ekkor a sekély beltenger elzáródott az ősi, közép-európai Tethys-től (az alpi-kárpáti hegylánc kiemelkedése miatt), és az erős párolgás következtében kicsapódott sórétegek lerakódtak a közben egyre süllyedő medencébe. Az ezt követő geológiai korok üledékei rárakódtak ezekre a sórétegekre, és nyomásuk hatására a só, mint valamilyen lassú folyású, sűrű állagú folyadék, az Erdélyi-medence peremei felé nyomult. A sónak, környezeténél kisebb fajsúlya is elősegítette a mozgását. TUDNUNK KELL, HOGY A SÓ, A GLECCSERJÉGHEZ HASONLÓAN, BIZONYOS ESETEKBEN (NAGY NYOMÁSKÖRNYEZETBEN ÉS MAGASABB HŐMÉRSÉKLETEN) FOLYADÉKKÉNT VISELKEDIK. A FELFELE TORLÓDÓ SÓREDŐ KÖZEPE GYORSABBAN FOLYT, MINT A SZÉLEI, EZEKET A VELE ÉRINTKEZŐ, SZOMSZÉDOS RÉTEGEKKEL VALÓ SÚRLÓDÁS LASSÍTOTTA, A PLASZTIKUS SÓRÉTEGEK ÖSSZETÖMÖRÜLTEK A HATALMAS ERŐK HATÁSÁRA, ÉS A MEGLÉVŐ GYŰRŐDÉSES TÖRÉSVONALAK, VETŐK MENTÉN FELFELE NYOMULTAK, ROPPANT SÓTÖMZSÖK, SÓ-GYÜREMKEDÉSEK ÉS SÓREDŐK FORMÁJÁBAN. A SÓBÁNYÁSZAT A RÓMAI KORIG NYÚLIK VISSZA Az első hiteles írásos emlék 1405-ben említi a parajdi sóbányászatot, és ettől az évszázadtól kezdve a parajdi sót „székely sónak, a tájegységet pedig „Sóvidéknek nevezték. A föld alatti sóbányászat 1762-ben kezdődött, amikor megnyitották a harang alakú József-bányát. A bányászat egyedülálló volt a maga nemében, és ez az ókortól kezdve gyakorlatban lehetett. Nem használtak vaséket vagy pörölyöket, faékkel bányászták az „alaksót. A 19. századtól kezdve több rész került megnyitásra, és 1960-tól föld alatti gyógykezelésre is lehetőség van a bányában. A KÜLÖNLEGES PARAJDI SÓ A világon számos különleges só található, a parajdi só méltán kerül ebbe a csoportba. Legalább 97%-a nátrium-klorid, emellett számos ásványi anyagot tartalmaz. Szürke színét a benne található természetes iszapnak köszönheti. Íze sósabb és lágyabb, mint a konyhasónak, ezért kiválóan alkalmas ételek ízesítésére, illetve sófürdőhöz. Többféle elnevezése ismert: Parajdi só, Székely só, Erdélyi só. Nettó tömeg: 1000 g Összetevők: 100% természetes parajdi só. Felhasználása: főzéshez-sütéshez, ízesítésre és fürdővízhez adagolva is alkalmazható. Borogatásnak, fürdővízhez adva sós ülőfürdőnek, fürdőkúrának, illetve ivókúraként alkalmazva is! Paleo és diétás étrend része! Egyéb felhasználása: 1. Fürdőkúraként 18-20 napon át. Legfeljebb 38 liter vízben 3 kg fürdősó kiváló koncentrátumú gyógyvizet fürdővizet biztosít. A fürdővíz hőmérséklete 36–38 fokos, a fürdés időtartama maximum 30 perc legyen. Ne lepődj meg, ha a víz leengedése után, egy finom, szürke iszapréteg marad a kádban, ez nem más, mint a parajdi sóban található természetes iszap. 2. Helyi kezelésre, borogatásra: 1 kg sót kb. 2 liter vízben kell feloldani. Az oldattal a fájós testrészt borogasd úgy, hogy arra egy száraz törölközőt is ráhelyezel. 3. Ivókúraként: Oldj fel 1 kg Parajdi sót 3-3,5 liter vízben, nem szükséges feltétlenül meleg víz – ezzel 26 %-os steril oldatot kapsz. Ezt a legjobb üveg edényben tárolni. Ebből az oldatból egy teáskanálnyit tégy 2 dl tiszta vízhez, ez akár lehet langyos víz is, ahogy az ízlésednek megfelel. Idd meg minden reggel ébredés után éhgyomorra. Átlagos tápérték 100 g termékben Energia: 0 kJ/0 kcal Zsír: - ebből telített zsírsavak: 0 g 0 g Szénhidrát: - ebből cukrok: 0 g 0 g Élelmi rost: 0 g Fehérje: 0 g Só: 98,2 g Kalcium (Ca) tartalom: 0,49% Magnézium (Mg) tartalom: 0,08% Szemcseméret: 7,9% 2 mm feletti rész 92,15% 2 mm alatti rész Származási hely: Románia (Parajd) Tárolás: száraz, hűvös helyen. A termék alkalmazható vérhígítók használata esetén A termék alkalmazható cukorbetegség esetén A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában Minőségét bontatlan csomagolásban, megfelelő tárolás körülmények között korlátlan ideig megőrzi. 100%-BAN MAGYAR TULAJDONÚ CÉG. A TERMÉK MEGVÁSÁRLÁSÁVAL MAGYAR MUNKAHELYEKET TÁMOGAT!

Azonosítók
Termék ID: #2712391
0

Értékelés írása hamarosan...

Kapcsolódó termékek

IRÁNYTŰ A VÁSÁRLÁSHOZ

Az áriránytűn több millió terméket listázunk és folyamatosan bővül a kereskedő partnereink száma.
Te is szeretnéd, ha termékeid megjelennének az áriránytű ajánlatai között?

Jelentkezz kereskedőnek