BioMenü - Bio perui kakaóbab 125 g
5 / 5
5 / 5
Biomenü bio perui kakaóbab – 125g A kakaóbab fontos élelmiszeripari alapanyag, hiszen a kakaóvaj és a kakaópor mellett a csokoládé alapanyaga is. Biomenü bio perui kakaóbab – 125g Az isteni szíverősítő! A minőségi csokoládé alapanyaga, a természet egyik legerősebb antioxidáns élelmiszere. A kakaóbab fontos élelmiszeripari alapanyag, hiszen a kakaóvaj és a kakaópor mellett a csokoládé alapanyaga is. Alapanyag(ok) lehetséges tulajdonságai Jótékony lehet a szív és érrendszeri problémákkal szemben Jó közérzetet, frissességet biztosít Növeli a stressz tűrő képességet Koncentráció és memóriajavító hatású Csökkenteni a depressziót Lassítja az öregedési folyamatokat Fogyókúráknál is kiválóan alkalmazható Étvágycsökkentő és zsírégetést fokozó A kakaóbab a csokoládé előállításának alapja. A Dél-Amerika trópusi éghajlatáról származó theobroma cacao fa a maják és aztékok szent fája. A kakaóbab egy finom szuperélelmiszer, mivel sokféle antioxidánst és más tápanyagot tartalmaz. A perui bio-termelők által termelt kakaóbab több antioxidánst tartalmaz, mint a vörösbor és háromszor többet, mint a zöld tea. A kakaóbab gazdag ásványianyag forrás. A nyers babot kézzel szedik, tiszta vízben tisztítják és a legjobb minőségűeket kiválogatják. A gyártási folyamat megőrzi a bab tápértékét mindenféle adalék nélkül. A kakaóbab felhasználása sokrétegű, hiszen fogyasztható magában, sütemények ízesítéséhez, de készíthetünk kakaóitalt is belőle. Az ajánlott mennyiség napi két evőkanál. A BioMenü BIO KAKÓBAB cacao criollo fajtából készül, melyet kiváló minősége miatt a kakaók „királyának is neveznek. A kakaó tömege 50%-át három féle zsír alkotja, ezek nem károsak a szervezetünkre és nincs koleszterinnövelő hatásuk (az olajsav, a sztearinsav és a palmitinsav), illetve többféle aminosavat is tartalmaz(triptofán és argine). Nyers formában nagyon egészséges, rendkívül gazdag antioxidáns flavonoidokban. Rendszeres fogyasztása segíthet megelőzni az időskori szellemi hanyatlást, illetve hatékonyan támogathatja a szív egészséges működését. A kakaóbab élénkítő hatású, éberséget, és jó közérzetet biztosít. Kellemesen kesernyés íze miatt nyersen is fogyasztják, de porrá őrölve és meleg tejben elkeverve kiváló frissítő készíthető belőle. Tápanyag-információ (100 g): Energia 2242 kJ/535 kcal Zsír 47,1 g amelyből telített zsírsav 29,1 g amelyből egyszeresen telítetlen zsírsav 14,2 g amelyből többszörösen telítetlen zsírsav 1,4 g Szénhidrát 1,6 g amelyből cukor 1,6 g Rost 31,4 g Fehérje (protein) 13,0 g Só 0,0 g Összetétel: 100% bio kakaóbab (theobroma cacao, criollo variety) Bio; Vegán; Természetes anyagokból; Mesterséges ízesítőmentes; Mesterséges színezékmentes; Tartósítószermentes; GMO mentes; Hozzáadott cukrot nem tartalmaz; Allergénmentes; Alacsony cukortartalmú; Élelmi rostban gazdag; Fehérjeforrás; Nátriummentes/Sómentes Adagolás: Egy adag = 10-15 g, ízlés szerint Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen
Termék ID: | #2795861 |
Tömeg: | 125 g |