Collango - Drops D3+K-vitamin komplex csepp 20 ml
0 / 5
0 / 5
Collango drops d3&k komplex 60 adag 20 ml A név kötelez, megszokhattátok, hogy a Collango egyet jelent:
a minőségi alapanyaggal
a magas hatóanyag tartalommal
ismert és elismert + nyomonkövethető alapanyag gyártókkal
egyszerű adagolással
kiváló ár- érték aránnyal
Collango Drops D3&K komplex jellemzői:
4.000NE D-vitamint tartalmaz és 1.000 g K komplexet (900 g K1- vitamin és 100 g K2- vitamin)/ adag
1 adag: 12 csepp
60 adag/kiszerelés
MCT olajban feloldva (fenntartható gazdaságból származik- orángután barát)
Collango Drops D3&K komplex előnyei:
Magas hatóanyag tartalom
Gazdaságos kiszerelés
Könnyen adagolható
A Collango Drops D3+K Komplex egy nagy dózisú vitamin készítmény. Kiváló minőségű DSM D3-vitamin, alga eredetű D3-vitamin (vegan) és teljesen természetes, biotranszformációval előállított vegan K2-vitaminból áll melyet vegyes tokoferolokkal (E-vitamin) stabilizáltunk. Mindez feloldva RSPO minősített MCT (közepes szénláncú zsírsavak trigliceridjei) olajban feloldva. Ez azért fontos, mert fenntartható gazdálkodásból származik és így közösen megőrizhetjük a vadon élő állatfajok élőhelyeit. K-vitaminról általánosan A K-vitamin egy nélkülözhetetlen zsírban oldódó vitamin, amely támogatja a véralvadást és hozzájárul az egészséges csontok megőrzéséhez. Egyre több a tudományos bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a K-vitamin különböző formái eltérő és jelentős hatással vannak a betegségek kockázatának csökkentésére. A K-vitaminnak két természetes előfordulási formája van: a K1-vitamin (filokinon), melyet növények szintetizálnak. A K2-vitamin különböző formái (menakinonok) főleg tejtermékekben fedezhetőek fel, és kisebb mértékben az állatok, emberek emésztőrendszerében található baktériumok is előállítják. A kutatók az utóbbi pár évtizedben jöttek rá, hogy a K1- és K2-vitaminok nemcsak eltérő kémiai szerkezettel, de különböző funkcióval is rendelkeznek. Ezáltal sokan nincsenek is tisztában a K2-vitamin egészségre gyakorolt pozitív hatásairól. Így nagyon fontos megismerni a K2-vitaminban rejlő előnyöket és ezáltal a fogyasztásának fontosságát is. A K2-vitamin funkciója és egészségre gyakorolt hatása A K-vitamin mindkét típusára szüksége van az emberi szervezetnek a protrombin nevű fehérje előállításához. Ezen kulcsfontosságú fehérje játszik szerepet a véralvadásban, de a megfelelő csontanyagcseréhez és a szív működöséhez is hozzájárul. Míg a K1-vitamin elsősorban a véralvadásban betöltött funkciója alapján ismeretes, addig a K2-vitamin mindezek mellett egy változatosabb funkciókat betöltő szereppel bír az emberi szervezetben. A csontok egészségének, épségének megőrzése nem egyszerű feladat az életkor előrehaladtával. Számos tényező befolyásolja a csontjaink egészségét pl. : D-vitamin, kalcium, magnézium, bélrendszer egészsége stb. Az aktuális tudomány álláspontja szerint ezen tényezőket bővíteni kell a K2-vitaminnal. Hogy miért? Mert ezen vitamin szükséges az oszteokalcin nevű fehérje működéséhez, melynek fontos szerepe van a csontok kialakulásában és megújulásában is. Amikor a K2-vitamin aktiválódik, az oszteokalcin kötődik a kalciumhoz melynek eredményeképpen a kalcium lerakodik a csontokba és a csont mineralizálódik, keményebbé, ellenállóbbá válik. A K2-vitamin aktivál egy olyan fehérjét (MGP), amely megakadályozza a kalcium lerakódásának kialakulását az erek falában. Ezáltal, kisebb a kockázata a szívartériák meszesedésének, merevedésének, amely a különböző szívbetegségek okozója. Tehát a K2-vitamin visszatartja a kalciumot, és segít fenntartani az erek falának rugalmasságát, hogy a vér szabadon áramolhasson a szív artériáin, elősegítve ezzel a szív egészségi állapotát. Milyen élelmiszerek fogyasztásával juthatunk K2-vitaminhoz ? K2-vitamin kiváló forrásai az állati eredetű élelmiszerek:
hús (csirke, marha)
tojássárgája
m agas zsírtartartalmú tejtermékek (pl. vaj, sajtok)
csirkemáj
felv
Termék ID: | #2800202 |
Űrtartalom: | 20 ml |