DOMI - Fekete fokhagymás akácméz 100 g
0 / 5
0 / 5
A fekete fokhagyma a jellegzetes fokhagyma szag nélkül is jótékonyan hat a keringési rendszerre, és támogatja az immunrendszer egészséges működését. Ráadásul mézzel elkeverve egy hatékonyabb támogatója lehet a szervezetnek. Összetevők: akácméz 70%, fekete fokhagyma 30%. A méz fontossága igencsak jelentős, hiszen számos jótékony élettani hatással rendelkezik. Minden méz immunerősítő és antioxidánsban gazdag. Már a kőkorban is ismerték és fogyasztották, amelyet egy 16000 éves spanyolországi sziklarajz is bizonyít. De mi is a méz? , , Méznek nevezzük a méhek által növényi nektárból vagy élő növényi nedvekből, illetve növényi nedveket szívó rovarok által élő növényi részek kiválasztott anyagából gyűjtött természetes édes anyagot, amelyet a méhek begyűjtenek, saját anyagaik hozzáadásával átalakítanak, raktároznak, dehidratálnak és lépekben érlelnek. A méz eredete szerint kétféle lehet: virágméz (nektárból származó) és mézharmatméz (növényi nedveket szívó rovarok által az élő növényi részek kiválasztott anyagából vagy nedvéből nyert méz). A méz édes ízét a nem kristályosodó gyümölcscukor adja meg, azt pedig, hogy milyen zamatú lesz, azok az illóolajparányok határozzák meg, melyeket a különféle virágok nektárjai adnak, amit a méhek összegyűjtöttek. A méz színe idővel sötétedik, csökken az aroma gazdagsága, az enzimek és az illóanyagok mennyisége, ezért tanácsos frissen (egy éven belül) elfogyasztani. Ennek ellenére a méz nem romlik meg, még több ezer éves leletek is mérgezés nélkül elfogyaszthatók. (www. wikipedia. hu) Jótékony hátasai közül számos ismert, például, hogy az egyik legjobb természetes megoldás a meghűléses betegségeknek, a felső légutak hurutos elváltozásainak. A antioxidánsokban bővelkedő méz az anyagcsere és a baktériumok elleni védekezés során keletkező szabad gyököktől védik a szervezetet. Antioxidánsokon kívül még különböző vitaminokat (pl. B1, B2, B6, C) és ásványi anyagokat (kalcium, magnézium, vas, cink) tartalmaz. A különböző növényekről gyűjtött mézfajták nemcsak ízükben, színükben, de hatóanyagaikban is eltérnek egymástól. Talán a legismertebb és leginkább használt mézfajta az akácméz. Az akácméz magas gyümölcscukor tartalma miatt sokáig, akár 1-2 évig is folyékony marad és nagyon kevés virágport tartalmaz. Az akácméz jótékony hatásai között elsődleges a köhögés csillapító, a fertőtlenítő hatása, illetve az idegrendszer nyugtató tulajdonsága. Tudnivaló, hogy a méz kitűnő kiegészítője a fekete fokhagyma! Miért is? A fekete fokhagyma egy igazi különlegesség, melynek az alapja a friss fehér fokhagyma, amit szabályozottan magas hőmérsékleten, valamint nagy páratartalom mellett melegítenek. A folyamat során veszi fel a termék feketés árnyalatát, miközben a friss fokhagymára jellemző íz világ határozottsága megszűnik, azonban a fizikai és a kémiai tulajdonságok egyaránt változnak, aminek jóvoltából növekedésnek indul a benne található antioxidáns és egyes vegyületek mennyisége. Ez azt jelenti, hogy nagyon sok értékes hatóanyag mértéke a többszörösére emelkedik a fokhagymában, így kifejezetten pozitív hatást gyakorolhat az immunrendszer működésére, de a szív- és érrendszer egészségéhez, a normális koleszterinszint fenntartásához szintén hozzájárulhat. Átalakult vegyületeinek köszönhetően is hozzájárul az ideiglenes stresszel szembeni ellenálló képességhez, illetve jótékonyan hat a keringési rendszerre, támogatja az immunrendszer egészséges működését. Adagolás: napi 1-2 kávéskanál Figyelmeztetések: Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt amennyiben allergiás a fokhagymára, mézre vagy véralvadás gátlót szed! A termék kisgyermekek elől elzárva tartandó. Ne használja a készítményeket terhesség és szoptatás ideje alatt. Használat előtt kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.
Termék ID: | #2800524 |
Tömeg: | 100 g |