GAL - K2+D3-vitamin Forte 20 ml
5 / 5
5 / 5
Gyártó: GAL Modell: K2+D3-vitamin Forte cseppek - 20ml Leírás: GAL - K2+D3 vitamin cseppek (20 ml) részletes ismertetője A megfelelő felszívódás és stabilitás biztosítása érdekében bio pálma- és kókuszolajból nyert organikus MCT-olajban oldva tartalmazza hatóanyagait természetes formájukban, azaz D3-vitamint, K1-vitamint és a K2-vitamin bioaktív MK-7-es formáját, amely virágesszenciaolaj-komponensekből van előállítva. Semmilyen adalékanyagot, mesterséges édesítőt, hidrogénezett transzzsírt és ízesítőt nem tartalmaz! Kizárólag természetes alapanyagokból készült. A K-vitaminról A K-vitamin a D-, E- és az A-vitaminhoz hasonlóan a zsírban oldódó vitaminok csoportjába tartozik. K-vitamin nélkül elképzelhetetlen a véralvadás, hisz hozzájárul az ehhez szükséges egyik a protrombin képződéséhez. E mellett az egészséges csontképződésben is fontos szerepe van. A K1-vitaminról az utóbbi években kiderült, hogy nagyon nagy mennyiségben való fogyasztása képes növelni a K3-vitamin termelődését a szervezetben és azt is megállapították, hogy annak jelentős része a szöveteinkben K2-vitaminná alakul. Ezért a K-komplex étrend-kiegészítő cseppek a K2-vitamin mellett K1-vitamint is nagy mennyiségben tartalmaznak. A K2-vitamin legfontosabb szerepe a szervezetben, hogy képes aktiválni olyan fehérjéket, melyek azért felelősek, hogy a kalcium oda épüljön be, ahová szükséges (a csontokba, fogakba) és ne oda, ahol árt (lágyszövetek, erek). A K2-vitamin fogyasztással arányosan csökken a koszorúér-elmeszesedés és a csontritkulás előfordulásának esélye. A K2-vitamin az egészséges csontozat és fogazat kialakulásán és megőrzésén túl még sok egyéb jó hatással rendelkezik (pl. : Alzheimer-kór, inzulin-érzékenység). Élelmiszereink közül K2-vitamin jelentős mennyiségben csak az állati belsőségekben (főleg agy, velő, máj és herék) fordul elő, illetve a másfél évnél tovább érlelt sajtokban (pl: parmezán). K-vitamint tartalmazó zöldségek és gyümölcsök: spenót, paprika, zöld saláták, spárga, karfiol, kelbimbó, málna, eper, zöld tea, avokádó. Az ember K-vitamin szükségletét csak felerészben fedezi a táplálékkal felvett és a bélrendszerben élő baktériumok által termelt K-vitamin. A D3-vitaminról Az utóbbi években a D3-vitamin a kutatások középpontjába került. Kiderült, hogy az emberek 90%-a D3-vitamin hiányban szenved, holott a megfelelő D3-vitamin szint meghatározó fontosságú egészségünkre. A szervezetünkben összesen kb. 30 000 gén található, melyekből 3 000-re van komoly befolyással a D3-vitamin! Nem csoda hát, hogy egyre több neves orvos és kutató szerint az egyik legfontosabb és legegyszerűbb módja a maximális egészség eléréséhez, ha optimalizálni tudjuk D3-vitamin szintünket. Az emberi szervezet a megfelelő működéshez magas D3-vitamin szintet igényel, melyhez őseink megfelelő minőségű és mennyiségű napozással jutottak. Ma azonban erre korlátozott lehetőségeink vannak csupán. Külön probléma, hogy még nyáron is csak a dél körüli órákban való napozás a megfelelő D3-vitamin termelésre. Ráadásul a napozás során a bőrön termelődő D3-vitamin teljes fölszívódásához 48 óra szükséges! Márpedig ha napi rendszerességgel tusfürdővel vagy szappannal mosakszunk, akkor a D-vitamint is lemossuk. Ezért tanácsos csak sima vízzel, és csak a hajlatokat szappannal megmosni, ha nem jutunk nagy mennyiségű D3-vitaminhoz más módon csak napozással. Megfelelő napozással akár napi 20 000 NE D3-vitaminhoz is hozzájuthatunk!. Szerencsére D3-vitamin készítményekkel is elérhető az optimális szint, így nem szükséges a fentebb vázolt körülményes napozás, hogy egészségünket megtartsuk. Egy közel 4000 alany bevonásával végzett kaliforniai kutatás során arra jutottak, hogy a vér optimális D3-vitamin szintjének eléréséhez minimum napi 9 000(!) Nemzetközi Egység (NE) D3-vitamin szájon át történő szedésére van szükség! (Ehhez képest a hivatalos ajánlás 400 NE/nap. Nem csoda, hogy szinte a teljes lakosság D3-vitamin hiányos. Szerencsére egyre több országban emelik meg az ajánlott mennyiséget). Több, mint 200 db epidemiológiai tanulmány és 2 500 laboratóriumi kísérlet igazolja a rákos megbetegedések és az alacsony D3-vitamin szint közötti összefüggést! Az alacsony D3-vitamin szinttel az alábbiakat hozzák összefüggésbe az újabb kutatások és megfigyelések: Daganatos elváltozások (mellrák, petefészekrák, vastagbélrák és prosztata rák), izom gyengeség, gyulladások, depresszió, skizofrénia, psoriasis (pikkelysömör), ekcéma, autoimmun betegségek, sclerosis multiplex, rheumatois arthritis, I-es és II-es típusú cukorbetegség, Crohn betegség, krónikus bélgyulladás (IBS), magas vérnyomás, rövidlátás, foghullás, gennyes fog, fogíny-gyulladások, megvastagodott boka-, térd- és kézízületek, alvászavar, idegzavarok, ingerlékenység, izgatottság, fáradtság, csontlágyulás, csontritkulás Összetétel Organikus (bio) MCT-olaj (bio pálma- és kókuszolajból), fillokinon (K1-vitamin), kolekalciferol (D3-vitamin), menakinon-7 (K2-vitamin), természetes antioxidáns: E-vitamin (kevert-tokoferolokból) Hatóanyag 1 adagban (12 cseppben) K-vitamin-komplex 500mcg (RDA*667%) K1-vitamin (fillokinon) 455mcg (RDA* 607% K2-vitamin MK-7 (menakinon-7) 45mcg (RDA* 60%) D3-vitamin (kolekalciferol) 4000NE = 100mcg (RDA* 2000%)
Termék ID: | #2794363 |
Űrtartalom: | 20 ml |