JAVALLAT - MEDVEHAGYMA - 60 db étrend-kiegészítő gyógynövénykapszula (1316)
0 / 5
0 / 5
60 db instant gyógynövényport tartalmazó étrend-kiegészítő gyógynövénykapszula, bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből. A medvehagyma hivatalos jegyzékben szereplő egészségtámogató hatásai: Segít fenntartani a szív és az erek egészséges működését. Támogatja az egészséges koleszterin-anyagcserét. EZÉRT AJÁNLJUK: A legtöbb medvehagyma levelet (500 mg) tartalmazó kapszula Magyarországon ! (A piackutatás időpontja: 2023. május 15. ) A kapszulákban lévő SonicFine ® instant gyógynövénypor általános előnyei: - akár 2x nagyobb biológiai hozzáférhetőség, - 8x nagyobb biológiai aktivitás, - 2x jobb oldhatóság, - 2x magasabb flavonoid- és polifenoltartalom, - 3x erősebb antioxidáns hatás, - 2x több vízoldható rost, - 100% hatóanyagtartalom. Bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből készült. A kapszulákban lévő porból tea készíthető vagy bármilyen folyadékban elkeverhető. FIGYELMEZTETÉSEK, ELLENJAVALLATOK Fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot. Fokozhatja a vércukorszint- és vérnyomáscsökkentő gyógyszerek hatását. Jellegzetes szagú hatóanyagai az anyatejben is megjelenhetnek, így befolyásolhatják a szoptatott csecsemők táplálkozását. A napi ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Kisgyermekek elől elzárva tartandó! A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) által notifikált termék. Notifikációs szám: 33032/2023 TERMÉKÜNK BEVIZSGÁLT, KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ GYÓGYNÖVÉNYBŐL KÉSZÜLT. Minőségi tanúsítvány letöltése gyártási tételszám szerint: 00399,3101 ADAGOLÁS Étkezés előtt vagy közben 1-2 kapszula (naponta 2-3-szor). FOGYASZTÁS Kapszulaként fogyasztva: Bő folyadékkal lenyelve. Teaként fogyasztva: A kapszulák tartalmát szórja egy pohárba, majd öntse fel 2 dl forró, de legalább 50-60 °C-os (csapmeleg) vízzel. Elkeverés után azonnal fogyasztható. Ismerje meg, hogyan és miért érdemes teát készíteni a kapszulákból! Folyadékban elkeverve: A kapszulák tartalma bármilyen folyadékban elkeverhető (pl. méz, joghurt, kefír stb. ) ÖSSZETEVŐK Kapszulánként 500 mg medvehagyma levél (Allii ursini folium) Sonic?Fine® szuperfinom instant gyógynövénypor , kapszulahéj: zselatin. A MEDVEHAGYMA EGÉSZSÉGTÁMOGATÓ HATÁSAIT ALÁTÁMASZTÓ TUDOMÁNYOS BIZONYÍTÉKOK A bemutatott tudományos vizsgálatok eredményei a medvehagyma levélre általánosan vagy a hivatkozásokban szereplő készítményre vonatkoznak. Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a termékünkben lévő gyógynövény egészségtámogató, a szervezet normál állapotának fenntartását elősegítő hatását. A SZÍV ÉS AZ EREK NORMÁL MŰKÖDÉSÉT, VALAMINT AZ EGÉSZSÉGES KOLESZTERIN-ANYAGCSERÉT TÁMOGATÓ HATÁSA A medvehagyma fő hatóanyagai közül sok megtalálható a fokhagymában is, de számos különleges, csak ebben a növényben előforduló anyag is felel a hatásáért. A medvehagymát mindeddig nem sikerült hatékonyan termesztésbe vonni, ezért alapanyagként sokkal drágább, mint a könnyen termeszthető fokhagyma. Ez is magyarázza azt, hogy miért van sokkal több kutatási eredmény a fokhagymával kapcsolatban, amelynek érelmeszesedést-gátló, koleszterinszintet, vérnyomást, valamint vércukor-szintet csökkentő hatását több klinikai vizsgálattal is alátámasztották. A medvehagyma vérnyomáscsökkentő hatása ACE-gátló tulajdonságának köszönhető. Az ACE (anigiotenzin konvertáló enzim) egy enzim, amely egy olyan anyag (angiotenzin II) keletkezését segíti elő, amely más hatások mellett, csökkenti a vesében a víz és a nátrium kiválasztását, ezzel pedig emeli a vérnyomást. Az ACE-gátlók hatására viszont nem termelődik ez az anyag, tágulnak a vese erei, több vizet és nátriumot választ ki, és így csökken a vérnyomás. A medvehagyma ACE-gátló hatását állatkísérletben támasztották alá: már az étrendben 2 százalékos mennyiségben adagolt porított medvehagymalevél is jelentősen csökkentette a vérplazma ACE-aktivitását ( Rietz ). A medvehagyma ACE-gátló hatása német in vitro farmakológiai vizsgálatok alapján erősebbnek bizonyult a fokhagymához képest. A kísérletben a medvehagyma és a fokhagyma levelének vizes kivonatát, valamint a növények hagymájának kivonatait készítették el és vizsgálták többek között ACE-gátló hatásukat. A tesztben a legnagyobb gátló aktivitást a medvehagyma leveléből készült kivonat mutatta, amely hatást a benne található glutamil-peptideknek tulajdonítottak. Ezt követte a fokhagyma leveléből nyert kivonat hatása, a legcsekélyebb hatást pedig a hagymákból készült kivonatok mutatták ( Sendl ). Egy másik állatkísérletekben a napi étkezésben már 1 százalék mennyiségű medvehagyma is csökkentette az átlagos szisztolés vérnyomást. A medvehagymával dúsított étrend hatékonyabbnak bizonyult, mint amikor ugyanakkora mennyiségű fokhagymával dúsították. A vizsgálatban jelentős koleszterinszint-csökkentést is mértek ( Preuss ). Laboratóriumi vizsgálatban a medvehagyma kivonata gátolta a vérlemezke aggregációt, ezzel csökkentette a vérrögök kialakulásának esélyét. A hatásért két specifikus, nem kéntartalmú összetevő, valamint néhány flavonoid hatóanyag volt felelős ( Sabha , Rietz ). EMÉSZTŐRENDSZERRE GYAKOROLT HATÁSA Ahogy a fokhagymánál, úgy a medvehagymánál is az allicinnek és a belőle képződő anyagoknak és egyéb kéntatalmú vegyületeknek tulajdonítják az antimikrobás hatást. A hatást oly módon fejtik ki, hogy ezek a kéntartalmú vegyületek kölcsönhatásba lépnek a baktériumok növekedéséhez szükséges enzimekkel és inaktiválják azokat. A medvehagyma sokféle kórokozó baktérium fejlődését gátolta laboratóriumi körülmények között. Ezek a következők voltak: Staphylococcus aureus, Bacillus subtilis, Escherichia coli, Proteus mirabilis, Salmonella enteritidis . Szintén gátolta sok kórokozó gomba fejlődését is: Cladosporium sp. , Aspergillus niger, Rhizopus nigricans, Geotrichum candidum, Candida fajok stb. ( Sapunjieva , Bagiu ). Laboratóriumi kutatások arra utalnak, hogy a medvehagymában is jelen lévő allicin antimikrobás hatással rendelkeznek a Helicobacter pylori ellen is, amely gyakran okoz gyomor- és emésztőrendszeri fekélyeket ( Jonkers ).
Termék ID: | #2811503 |
SZÁRMAZÁSI HELY: | Magyarország |