Mester és Major - Almarost 500 g

     5 / 5


Ezt a terméket jelenleg egyetlen partnerünk sem értékesíti

Legyél Te az első, hirdesd termékeidet nálunk!

Almarostot használhatjuk süteményekbe, főzelékek sűrítéséhez, fogyókúránál (megfelelő folyadékbevitel mellett) és kenyerekhez is. További részletek lejjebb. Az almarost élelmi rost, mely az enzimes bontás során emészthetetlen összetett szénhidrátokat jelent a táplálékban. A természetes almarost kiemelkedően gazdag 66%-os élelmi rosttartalommal, melynek 25,1%-át pektin adja. Az almarostot ajánljuk : - Azoknak, akik egészséges táplálkozást és a megelőzést részesítik előnyben, mint a vastagbél polipok és daganatok, hatékony májműködés vagy elhízás elleni védekezés. - Egészséges étrendet folytatóknak, akik különösen szeretnék növelni a fermentálható rostbevitelüket. - Székrekedésben vagy cukorbetegségben szenvedőknek. - Rostszegény étrendet követőknek (amely manapság sokakat érint). - Túlsúly vagy elhízás esetén, mivel segíthet a fogyókúra során, teltségérzetet biztosítva. - Magas koleszterinszinttel rendelkezőknek és az érbetegségek kockázatát csökkenteni kívánóknak. Az almarostot javasoljuk napi 20-30 gramm (2-3 púpozott evőkanál) mennyiségben, keverve növényi tejjel, vízzel vagy zöldséglével, sőt, használhatjuk házi kenyér, sütemények összetevőjeként vagy főzelékek sűrítésére is. Fontos a rostfogyasztással a megfelelő mennyiségő folyadékbevitel. Az almamag jótékony hatással lehet a tüdőre, a szív egészségére és a memóriára is. Az alacsony cukortartalma miatt cukorbetegek is fogyaszthatják. Az alma magas antioxidáns- és vitamin tartalma további egészségügyi előnyöket kínál. Az élelmi rostok két típusba sorolhatók :

Vízben oldódóak, mint például a pectinek.

Vízben oldhatatlanok, mint a hemicellulózok, cellulóz és lignin.

A fermentálható rostok olyan növényi részek, melyek ellenállnak az emésztésnek, de a vastagbélben fermentálódnak. Az élelmi rosttartalom nem egyedül határozza meg az élelmiszerek rostbevitelének értékét. Azonos rosttartalmú ételek eltérő élettani hatásokat eredményezhetnek, főként pektin, hemicellulóz, cellulóz és lignin tartalmuk különbsége miatt. Az almarost ipari méretű pektin előállításának alapanyaga. Az alma legértékesebb része az almahús és héj, melyek a vízben oldódó pektint adják. Az almamag cellulózt tartalmaz, ami az élelmi rostok vízben nem oldódó része.

Azonosítók
Termék ID: #2794931
Jellemzők
Tömeg: 500 g
5

Értékelés írása hamarosan...

Kapcsolódó termékek

IRÁNYTŰ A VÁSÁRLÁSHOZ

Az áriránytűn több millió terméket listázunk és folyamatosan bővül a kereskedő partnereink száma.
Te is szeretnéd, ha termékeid megjelennének az áriránytű ajánlatai között?

Jelentkezz kereskedőnek