Natur Tanya - Vegán Gyomorbarát Rost 150 g
5 / 5
5 / 5
Natur TanyaŽ vegán gyomorbarát rost - Szabadalommal védett indiai guarbabból a Monash Egyetem LOW FODMAP tanúsítványával, IBS, SIBO esetén is.
100%-ban természetes
humán-klinikai vizsgálatokban szereplő összetevő
laborban bevizsgált készítmény!
low-fodmap certifikált*
jól tolerálható és biztonságos rost
nem okoz gyomorpanaszokat
ibs és sibo esetén is alkalmazható
3 éves kortól fogyasztható
adalékanyag-és hozzáadott cukor nélkül1
tartósítószer, színezék és aroma nélkül
Gyomorbará t Rost Low-FODMAP tanúsítvány Régóta keresel olyan rostokat, amelyek nem puffasztanak, nem okoznak gyomor-bélrendszeri panaszokat, biztonságosan alkalmazható és megbízható forrásból származnak? Mi ezt most elhoztuk Neked!A szervezetünkben csak lassan és főként a bifidobaktériumok által fermentálódó gyomorbarát rost, azonnal oldódik vízben, nincs gélképző tulajdonsága, teljesen szagtalan és íztelen. A gyomorbarát rost a Monash Egyetem LOW FODMAP* tanúsítványával rendelkezik, ezért fogyasztása puffadás, görcsök és gáztermelés nélküli, ami más rostoknál jellemző. *FODMAP A diétát jól képzett dietetikussal személyre szabottan állíthatjuk össze. A gyorsan fermentálódó, rövid láncú szénhidrátok (FODMAP) korlátozásáról szól. A FODMAP csökkenti vagy kizárja az étrendből a monoszacharidot (fruktóz), diszacharidot (laktóz), oligoszacharidokat (fruktánok és galaktánok) és a poliolokat, mert ezek megemésztése felfúvódást és funkcionális bélzavarokat okoz. Az indiai guarbab gyomorbarát rost, úgynevezett agglomerációs technológiával előállított por. A folyadékágyas agglomerálás során a részecskék között hidak alakulnak ki, mely lehetővé teszi, hogy a víz a részecskék között áramoljon. Az agglomerálás növeli a részecskék méretét és porozitását, így javul a diszperzió és az oldhatóság. Más szóval az agglomerálás folyamata során javul a por minősége, mivel növekszik a részecskeméret, és ez olyan port eredményez, mely sokkal jobban oldódik. A vízben feloldott por pedig teljesen átlátszó végterméket eredményez. Milyen folyadékokkal, étellel keverhetem el a port? A vegán gyomorbarát rost, íztelen, szagtalan. Folyadékokhoz adva teljesen feloldódik. Adhatják élelmiszerekhez és italokhoz anélkül, hogy megváltoztatná az ízüket, aromájukat vagy textúrájukat. ételbe keverve -nem befolyásolja annak ízét és állagáthőstabil, ezért - forró kávéba, teába, italba is elkeverhetősavstabil, ezért - gyümölcslébe, például narancslébe is elkeverhetőszénsavas italok - nem javasolt, megnehezítheti a rost oldódásátStabil és oldható különféle PH-szinteken, amelyek az élelmiszerekben megtalálhatóak, ellenálló a sónak, a magas nyomásnak és az emésztőenzimeknek.
Elhanyagolható mennyiségű zsírt, telített zsírsavakat tartalmaz.
Laktóztartalom::
2RI: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal)
Összetevők: enzimatikusan fermentált guarbab [Cyamopsis tetragonoloba (L. ) Taub] kivonat 4:1. 1Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. Átlagos tápérték Napi adagban (5 g-ban):
Energia (g): 41 kJ/10 kcal (0,5%2)
Szénhidrát (g):
Rost (g): 4,4 g (-)
Fehérje (g):
Só: 0,02 g (0,33%2)
Kiszerelés: 250 g Felhasználási javaslat: Naponta 5 g (kb. 1 teáskanál) por, lehetőleg reggel, kb. 2,5 dl vízzel, elfogyasztva vagy ételhez (pl. joghurt), smoothie-hoz hozzáadva. Használja kedvenc receptjéhez, sütéshez, főzéshez egyaránt. Hő-, és savstabil, ezért forró teában, kávéban, gyümölcslében is elkeverhető, közben megtartva az eredeti rosttartalmát. A port hozzáadva ételhez vagy folyadékhoz nem változtatja meg annak ízét vagy állagát. Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. Hosszú távon keresztül is biztonságosan fogyasztható. A termék használatakor hozzászokás nem alakul ki. Fontos!
Nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termék alkalmazható terhesség és szoptatás időszakában.
100%-ban Magyar tulajdonú cég.
A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!
Termék ID: | #2795263 |
Tömeg: | 150 g |