Swanson - Gluten Rid - glutén-bontó enzim kapszula 90 db

     4 / 5


Értékesítők Leírás Paraméterek Értékelés

Ezt a terméket jelenleg egyetlen partnerünk sem értékesíti

Legyél Te az első, hirdesd termékeidet nálunk!

Ez a kapszula, mely egy bizonyos Tolerase-G enzimet tartalmaz, glutén tartalmú ételek elfogyasztása esetén jelentősen (akár 85%-os mértékben) csökkenti azt a glutén mennyiséget, mely eljut a vékonybélig. Ez azt jelenti, hogy a gluténérzékenységgel élő emberek számára, az eddig nagyon szigorú étrenddel ellentétben, kis mennyiségben akár fogyaszthatnak glutént tünetek jelentkezése nélkül, mely lehet puffadás, hasmenés vagy hasi fájdalom is. A biztató eredményeket a Digestive Disease Week (DDW) 2017 nagyszabású találkozón mutatták be. A mindent megváltoztatható enzim az Aspergillus niger nevű mikroszkopikus gombában lévő prolyl endoproteáz (AN-PEP =Tolerase-G) . Ez az anyag nagy változást hozhat el a gluténérzékeny emberek életében, hiszen egy étteremben nem lehetnek 100%-ig biztosak abban, hogy az adott étel gluténmentes-e, azonban az enzim segítségével biztonságban érezhetik magukat – nyilatkozta Julia König, a svéd Örebro Egyetem munkatársa. Már az igen kis mennyiségű glutén is tüneteket okozhat a betegeknél, így ez a kapszula fontos szerepet játszhat az ételekben fennmaradó minimális glutén okozta tünetek elkerülésében is. Korábbi tanulmányokból már kiderült, hogy az AN-PEP le tudta bontani a glutént, amikor az egy gyomorba vezetett szondán, folyékony ételként került a szervezetbe. Ez az első kutatás, ahol, már nem folyadék formájában, hanem ételekkel vizsgálták az enzim hatását. A kísérlet során 18 önmagát gluténérzékenynek valló beteg fogyasztott zabkását, mely glutént tartalmazott. Emellett mindannyian kaptak kis vagy nagy dózisban AN-PEP enzimet, vagy placebot. A kutatók ezután megmérték a glutén szintjét a gyomorban és a vékonybélben is. Az eredmények szerint kis és nagy dózisban is az AN-PEP lebontotta a glutént a gyomorban és a vékonybél kezdeti részén is. A gyomorban mért glutén szintje mindkét csoportban 85%-kal alacsonyabb volt a placebo csoporthoz képest. Korábbi tanulmányok szerint még gluténmentes étrendet követve is előfordulhat gluténbevitel ( diétahiba ) – magyarázta Dr. König. Az enzimmel csökkenthetjük azon „balesetek okozta tüneteket, amikor a betegek véletlenül mégis fogyasztanak egy kis glutént. Nem azt mondjuk, hogy innentől az AN-PEP segítségével ezek a betegek újra élvezhetik majd a pizzák és a tészták ízét, melyek nagy mennyiségben tartalmaznak glutént, azonban kis mennyiség esetén elkerülhetik a kellemetlen panaszokat. A termék szedése NEM helyettesíti a gluténmentes táplálkozást és NEM gyógyítja a gluténérzékenységet! Hatóanyag 1 kapszulában : Név Mennyiség *RDA/NRV% Tolerase G 100mg ** (Prolil endo/oligo-peptidáz) *RDA/NRV%: felnőttek számára javasolt napi bevitel **%: napi szükséglet nincs meghatározva Összetevők: prolil- endopeptidáz/oligopeptidáz, rizs kivonat, hipromellóz (növényi kapszula), maltodextrin, kálcium-laurát (zsírsavak kálccium sói), szilícium (kovasav). Napi ajánlott mennyiség: felnőtteknek 1 kapszula /étkezés előtt/

Azonosítók
Termék ID: #2796276
Jellemzők
Kiszerelés: 90 db
4
5
4
3
2
1
A termék értékeléséhez előbb


Kapcsolódó termékek

IRÁNYTŰ A VÁSÁRLÁSHOZ

Az áriránytűn több millió terméket listázunk és folyamatosan bővül a kereskedő partnereink száma.
Te is szeretnéd, ha termékeid megjelennének az áriránytű ajánlatai között?

Jelentkezz kereskedőnek