GUTsy Captain - Bio kombucha ital original 0,4L
0 / 5
0 / 5
Captain Kombucha egy ízletes, buborékos kézműves ital Portugália nyugati partjáról. Minden flakon a legmagasabb minőségű BIO összetevőt és a Biopont saját, fermentált Captain Kombucha kultúráját tartalmazza. A kombucha úgy készül, hogy bizonyos élesztőgombák és baktériumok szimbiózisából álló élőkultúrát adnak hozzá a megédesített teához, ami megerjed, így egy különleges ital keletkezik, amely B-vitaminokban, szerves savakban, aminosavakban, enzimekben gazdag és élő szinergista mikroorganizmusok egész tárházát tartalmazza .
Bio
Nyers és vegán
Élőflórás
Gluténmentes
Laktózmentes
Nem tartalmaz tartósítószert
Nem hőkezelt
Az Erjesztett Élelmiszerek Egészségügyi Előnyei Az erjesztett (fermentált) élelmiszerek népszerűsége évezredekre tekint vissza, régóta szerves része táplálkozásunknak, egészségre gyakorolt pozitív hatásuk nem megkérdőjelezhető. A Kombucha Története és Származása A kombucha Északkelet-Kínából, Mandzsúriából származik, és már Kr. e. 220 körül nagyra becsülték egészségtámogató hatása miatt. Kr. u. az V. században egy japán Kombu nevű orvos emésztési és bélproblémák kezelésére használta az italt - egyes feltételezések szerint az ő nevéből eredeztethető a kombucha elnevezés. A nedű a kereskedelmi útvonalak bővülésével először Oroszországban, később Európa-szerte is elterjedt. Az 1950-60-as években kezdték el vizsgálni svájci kutatók egészségre gyakorolt előnyös hatásait. A Kombucha-Tenyészet A kombucha-tenyészet egy olyan élő mikroorganizmus, amely számos élesztőgomba és számos baktérium együttéléséből, szimbiózisából áll. A tenyészetet SCOBY-ként is emlegetik, amely a Symbiotic Colony Of Bacteria and Yeast, azaz baktériumok és élesztőgombák szimbiotikus kolóniájából létrejött mozaikszó. A SCOBY-ból készül több más fermentált termék is. A Kombucha Elkészítése és Összetevői A kombucha teaként emlegetett nedűt cukrozott teafőzetben 10-14 napig fermentálják, és kiemelten figyelnek rá, hogy a káros mikroorganizmusok ne szaporodjanak el. Elkészítéséhez különböző teafajtákat és gyógynövényeket is felhasználhatnak. A Fermentáció Jótékony Hatásai Bár a gondolat, hogy gombákat és mikroorganizmusokat fogyasztunk, idegennek és sokak számára félelmet keltőnek tűnhet, de épp ebben, pontosabban a fermentációban rejlik a kombucha jótékony hatása. A fermentáció során az élesztőgombák és baktériumok számos hasznos anyagot alakítanak ki, amelyek pozitívan befolyásolják az egészséget. Tudj meg többet a ökotudatos élelmiszerekről!Felfedeznéd a húsmentes étkezés sokszínűségét és megtudnád, hogyan adhatsz új esélyt a lejárt élelmiszereknek? A Zöldbolt két friss cikkében mindenre választ kapsz! Az " A húsmentesség színei " cikk gazdag ízvilágot és egészséges alternatívákat kínál a húsmentes étkezéshez, miközben az " Adj még egy esélyt a lejárt élelmiszereknek " cikk praktikus tanácsokkal szolgál arra, hogy hogyan csökkentheted a konyhai pazarlást, újrahasznosítva még a lejárt szavatosságú termékeket is. Ezek a cikkek nemcsak a környezettudatosságra ösztönöznek, de új perspektívát is nyújtanak az étkezési szokásainkra nézve.
Termék ID: | #2754307 |