Gyógyfű - Csipkehús szálastea 100 g
0 / 5
0 / 5
A Gyógyfű Csipkehús teája immunrendszer erősítő hatású. Jelentős C-vitamin forrás, étvágyjavító és emésztést segítő hatású. A csipkehús tea - hasonlóan a csipkebogyóhoz - immunerősítő, roboráló hatású, emellett javítja az emésztést , enyhe hashajtó hatású. A csipkebogyó hosszában kettévágott, megtisztított húsos vacokrésze csipkehús néven kerül forgalomba . Rendkívül magas C-vitamin tartalommal bír. Vitamintartalmánál fogva főként megfázásos, fertőzéses betegségek megelőzésére, tüneteinek enyhítésére használható. Növeli a fertőzésekkel szemben ellenálló képességet. Enyhén fokozza a gyomorsav termelést, segíti az emésztést. Elkészítése: Immunerősítő tea készítése: C-vitamin kinyerésének érdekében 6-8 órán át hideg vízben kell áztatni. Ehhez előzőleg felforralt és kihűtött vizet használj. Egy teáskanál csipkehúshoz 3 dl víz szükséges. A leszűrt levet csak langyosítani szabad fogyasztás előtt (lehetőleg gázon és ne mikrohullámú sütőben!) Emésztés javító tea készítése: a csipkebogyó húsa a C-vitaminon kívül számos ásványi anyagot és egyéb jótékony összetevőt tartalmaz, melyet elsősorban emésztési panaszokra, máj- és epe bántalmak esetén lehet hasznosítani. Ezeket az anyagokat hideg vizes áztatással nem tudjuk kinyerni. Forralj fel 3 dl vizet, majd amikor gyöngyözik, dobj bele egy teáskanál csipkehúst. 1-2 percig forrald, majd takard le és hagyd állni 10-15 percig. Ezután szűrd le és édesítés nélkül fogyaszd. A csipkebogyó tea ártalmatlan, korlátlan ideig fogyasztható. Nyáron, kellemes íze miatt, üdítő helyett is ajánlott. Figyelem! Enyhe hashajtó hatással rendelkezik az arra érzékenyeknél. Amennyiben a tea fogyasztása kapcsán folyamatosan fenn áll ez a helyzet, inkább hagyd abba a tea rendszeres ivását. Kapcsolódó cikkek:
Gyógynövény lexikon: Csipkebogyó
Termék ID: | #2755480 |
Mennyiség: | 100 g |
Típus: | Teafű |