Györgytea - teakeverék 50g fehér árvacsalános
0 / 5
0 / 5
Sav-bázis egyensúly és pH érték Testünkben gyakran zajlanak gyulladásos folyamatok, melyekről sok esetben csak akkor veszünk tudomást, amikor valamilyen betegség tünetei mutatkoznak. Az elhízás, a cukorbetegség, a daganatos betegségek, az Alzheimer kór, a Crohn-betegség mind-mind visszavezethető a szervezetben zajló kórós gyulladásokra. A gyulladások egyik „melegágya a szervezet sav-bázis egyensúlyának felborulása, a pH eltolódása a savasság irányába. A pH (pondus hidrogenii) érték egy adott oldat (testnedvek, nyál, vér, vizelet) kémhatását (savas vagy lúgos) mutatja. Legkönnyebben a patikában vagy drogériában vásárolható lakmuszpapírral állapítható meg, mennyi a szervezetünk pH értéke. A papírt meg lehet nyalni, vizeletet lehet rá cseppenteni, az eredmény azonnal mutatkozik. 0-7 között savasságról, 7-14 között lúgos kémhatásról beszélünk. Az ideális érték 7. Sajnos sokan fogják tapasztalni, hogy a számok nem jót mutatnak. Ez azért van, mert a táplálkozásunk miatt a savas hatás sokkal erősebben éri a szervezetünket, mint a lúgos, pedig az egyensúly létfontosságú. Savasító és lúgosító hatású élelmiszerek Legerősebben savasító élelmiszerek a húsok és a halak, a tojás, a sajt, a kávé, a fekete tea, az alkohol, a cukor és a túl sok só, a finomított élelmiszerek és a finomított olaj. Ezekből eszik a legtöbbet a mai ember a mai felgyorsított ütemű világban. A helyes sav-bázis egyensúly megtartása az egyik legfontosabb feladat. Lúgosító hatásúak a zöldségek és gyümölcsök, a csírák és a fűszerek, a mandula, a mogyoró és az algák. Kiváló savcsökkentő az almaecet, a szódabikarbóna és a citrom. Savcsökkentő, lúgosító gyógyteák készíthetők pl. a kamillából, a fehér akácvirágból vagy a fehér árvacsalánból. Többek között ezekből a gyógynövényekből készült a Fehér árvacsalános teakeverék (Lúgosító tea) is.
Termék ID: | #2767654 |