Rath - pizza sütőlap 400x300x20mm csiszolt élekkel (RS403020830)
0 / 5
0 / 5
Ezzel a termékkel a pizza olyan ízű, mint Nápolyban, a kenyér pedig olyan, mintha frissen érkezne a sarki pékségből. Élvezze a meggyőző előnyöket:
A magas minőségű cordierit tűzkő kiváló eredményt biztosít
A termék "AGES food-safe" élelmiszeripari tanúsítvánnyal rendelkezik
Tökéletesen barnítja az ételek alját
Optimális hőeloszlást biztosít
Praktikus méretű
A pizzalap anyaga magas porozitású, magas hőlökés állóságú, magas hőtároló képességekkel rendelkezik
Direkt sütésre alkalmas
Sütés előtt érdemes a lapot előmelegíteni
Használati útmutató: Első használat előtt: A pizzalap vagy sütőlap sütőfelületét törölje át nedves konyharuhával , és hagyja megszáradni. A pizzalapot csak szárazon használja, mert a nedves lap hevülés következtében megrepedhet. Győződjön meg róla, hogy a pizzalapot stabilan, vízszintesen került-e bele a sütőeszközbe. Figyelem! A pizzalapot használat előtt elő kell melegíteni, soha ne tegye előre felmelegített sütőbe vagy grillre, hanem a használatos sütőeszközben melegítse fel. A sütés közben ne érintse meg a pizzalapot, mert ez nagyon forró lehet és égési sérüléseket okozhat. Használat sütőben/kemencében: Tegye a pizzalapot/sütőlapot a sütő/kemence alsó vagy középső rácsára, illetve helyezze a kemencébe ennek megfelelően. A sütőt kapcsolja alsó és felső melegítéses üzemmódba, a legmagasabb fokozatra, csukja be, a kemencét fűtse fel (300-400 fokra - , a pizzakemencének NAGYON forrónak kell lennie, mert a magas hőmérséklet az, amitől a pizza ropogós és levegős lesz) és hagyja a követ kb. sütő esetben 30, kemence esetében legalább 20 percig felforrósodni. A pizzalap a használat során és azt követően nagyon forró, a balesetek elkerülése érdekében ne mozgassa, használat közben és a pizzalap kihüléséig védőkesztyű és hőálló eszközök alkalmazása ajánlott az égési sérülések (és anyagi kár) elkerülése érdekében. Használat sütéshez: A pizzát egy pizzalapát segítségével finoman helyezze be a kemence belsejébe a pizzalapra. Ezután állítsa a hőmérsékletet közepesre, hogy ne égjen meg a pizza teteje. Körülbelül 30 másodperc elteltével vegye ki a pizzát a pizzalapát segítségével forgassa el egy negyeddel, majd finoman tolja vissza. Ismételje ezt mindaddig, amíg a pizza ropogós állagú nem lesz és a sajt meg nem olvad rajta. Miután megsült a pizza óvatosan vegye ki a pizzakemencéből és helyezze egy vágódeszkára. Mielőtt felvágná és megosztaná szeretteivel az elkészült gőzölgő, forró pizzát, hagyja kissé lehűlni. A következő pizza sütése előtt állítsa a hőmérsékletet a legmagasabb fokozatra és hagyja néhány percig a pizzakemencét így, hogy az ismét elérje az optimális sütési hőmérsékletet. Kemence esetében 2 vagy több pizza is megsüthető egymás után a pizzalap hőtartásával. Ennek kitapasztalása kemence függő is lehet. A sütés befejeztével kapcsolja ki a sütőt (a pizzalap a sütő alkalmatosságban hűljön ki), és a kihűlt követ vegye ki, mielőtt a sütőt másra is használja. A pizzakő használat közben felforrósodik és a készülék kikapcsolása/kemence használata után még hosszú ideig forró marad. Használat után hagyja a követ teljesen kihűlni! Használat kerti grillen: Helyezze a pizzalapot a grillre, annak felmelegítése előtt!! A grillt kapcsolja a legmagasabb fokozatra, fedje le, és hagyja a követ kb. 30 percig felforrósodni. A további lépések megegyeznek a sütőben/kemencében történő használattal. További fontos útmutatások: NE használja a pizzalapot nyílt láng felett. Ne kerüljön a felületre égésgyorsító. Ne tegye ki a pizzalapot extrém mértékű hőmérsékletváltozásnak. Ne tegyen fagyasztott ételt a forró kőre. Ne használjon sütőpapírt, a nyers, lisztezett aljú pizzának közvetlenül kell érintkeznie a kővel. A pizzalap törékeny, ütődéstől, vagy leeséstől eltörik. A lap felületét ne karcolja éles eszközzel, ne közvetlenül a kövön vágja fel a pizzát! Tisztítás: NE hűtse le vízzel a pizzakövet amikor még forró. A pizzalapot LEHŰLÉST KÖVETŐEN vízsugár alatt, puha természetes anyagú, nem karcoló kefével tisztítsa meg (kerülje az éles, hegyes eszközöket mind sütés, mind tisztítás közben), a makacs foltokra nem karcoló súrolószert használjon, majd meleg mosószeres vízzel tisztítsa meg, majd vízzel öblítse a felületet. Ne használjon vegyszereket, ne tisztítsa mosogatógépben! Tisztítás után hagyja a pizzalapot megszáradni és csak szárazon használja. Figyelem! A mindennapi használat során a pizzalap felszíne elszíneződik, mely változás maradandó. Az elszíneződés a porózus kő működésének természetes velejárója, nincs hatással annak működésére.
Termék ID: | #1917867 |