HERRADURA - Anejo 40% 0.7L
0 / 5
0 / 5
A modern és hagyományos lepárlási technikákat ötvözve az añejo kiadást 1962-ben mutatta be először a világon a Casa Herradura. Azóta is a Herradura Añejo 25 hónapig érlelődik amerikai fehér tölgyfahordókban (13 hónappal meghaladva az ipari normákat). Az eredmény egy rendkívül sima, borostyánszínű ital, amely megolvad a nyelven, főtt agavé, égetett tölgyfa és szárított gyümölcs jegyeit hagyva maga után. A Herradura tequila márka a mexikói San Jose del Refugio Haciendán, azaz önellátó nagybirtokon készül 1870 óta. Ez az utolsó tequilát termelő, a hivatalos elvárásoknak megfelelő Hacienda a világon (mert bizony, ennek is megvan a törvényi szabályozása). Ősi falai között alkották meg az első reposado és extra añejo tequilát, örökre megváltoztatva a tequilák világát. A saját birtokukon termesztik és gondozzák a Blue Weber agavét, amit kizárólag ún. jimadorok szüretelnek. A keserűség megakadályozása érdekében a pencákat (leveleket) a lehető legközelebb vágják a piña (növény) szívéhez. A betakarított növényt kézzel rakják a kemencékbe, ahol lassan, akár 26 órán keresztül párolják, hogy a keményítőket tökéletesen cukrokká alakítsák. A kétszeres őrlést megelőzően az agavét kilenc órán át hűtik a kemencékben. Ezután lassan fermentálják, majd lepárolják, és különböző korúra érlelik.
Termék ID: | #2729413 |
Alkoholtartalom: | 40 % |
Típus: | Anejo |
Űrtartalom: | 0.7 liter |