Bulkshop kuszkusz 1kg
0 / 5
0 / 5
A kuszkusz előnyös jellemzőiA kuszkusz tele van egészséges tápanyagokkal, mint a rostok és a teljes kiőrlésű gabonafélék. Tartalmaz vitaminokat, ásványi anyagokat. Az ásványi anyagok közül megemlítendő többek között a magnézium, a kalcium, a kálium, a foszfor, a szelén és a folsav. Ezek a tápanyagok erősítik a csontokat, az immunrendszert és az izmokat is. A kuszkuszfogyasztás jót tehet a vérkeringésnek is, s egítheti az egészséges szívműködést. A kuszkusz támogathatja a fogyást, teltségérzetet ad, ezáltal csökkenti az éhséget. Jelentős mennyiségben tartalmaz szelént, ami egy erős antioxidáns, erősíti az immunrendszert. Tartalmaz kolint, mely hozzájárul az anyagcsere, az agy, az idegek és a máj hatékony működéséhez. Folsav tartalma révén szerepet játszik a vörösvérsejtek képzésében. Nem tartalmaz cukrot és zsírt. Hogyan készül a kuszkusz?Enyhén benedvesített és belisztezett, gríz állagúra darált durumbúzából készül. A lisztes víz bevonja a parányi gömböket. Szitálással méret szerint szétválogatják, és a napon szétterítve kiszárítják. Apróbb és nagyobb szemű változatai is népszerűek. Az apróbbak neve „szeffa, főként édességekhez, töltelékekhez használják. A nagy szeműt „mhammszának hívják a marokkóiak. Európában bulgur néven ismert egy nagyobb szemű kuszkuszféleség: ezt használják gyakran kuszkuszsaláta készítésekor. A kuszkusz konyhai felhasználásaÉdes és sós ételek egyaránt készíthetők belőle, de köretnek vagy egytálételnek, desszertnek is kiváló. A száraztésztához hasonlóan, szinte korlátlan ideig eltartható. A kuszkuszt nagyon könnyű elkészíteni. A kuszkusz egy észak-afrikai, berber eredetű tésztaétel, amit a világon szinte már mindenhol ismernek. A kuszkusz elkészítése - rövid videó 100 gramm kuszkusz tápértéke: Energia KJ-ban: 1565 Energia Kcal-ban: 369 Zsír: 2g - amelyből telített zsírsav: 0,4g Szénhidrát: 72,9g - amelyből cukor: 3g Fehérje: 13,2g Só: 0,01g Receptek kuszkusszal Kuszkuszgombóc recept Töltött paradicsom kuszkusszal Édes kuszkusz aszalt gyümölccsel Hozzávalók: - 20 dkg kuszkusz - 2 dl növényi tejszín - 4 dl növényi tej - 1 marék tetszés szerinti aszalt gyümölcs apróra vágva - 1 narancs leve - 1 marék mandula, vagy pisztácia - 2 ek. méz - csipetnyi fahéj Elkészítés: Az aszalt gyümölcsöt áztassuk meleg vízben, hogy megpuhuljon. Forraljuk fel a tejet a tejszínnel, adjuk hozzá a kuszkuszt, keverjük bele az aszalt gyümölcsöt, a narancs levét, a magokat, a mézet, és fedő alatt hagyjuk, hogy teljesen magába szívja a folyadékot. Amikor a szemek már pergőssé váltak, szedjük tálkákba és a tetejüket szórjuk meg a fahéjjal. RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA Cikkszám: 20132
Termék ID: | #2844094 |