Hu Tieu Dai - Tápióka tészta 400g
0 / 5
0 / 5
Tápióka tészta A tápióka tészta Ázsiában használatos tészta. Átlátszó, rugalmas állagú a Vietnami konyha előszeretettel alkalmazza. A Paleo étrendet követőknek kiváló spagetti helyettesítő. Ha wokkozott ételekben használjuk, magába szívja a szószt, tehát több levet kell használni, ha olajban sütjük, nem szív magába sok olajat. Felhasználási javaslat: használjuk levesekbe vagy tésztákba, zöldségekkel, wokkozott ételekben. 160-180 C fokra hevített olajban ropogósra sütve szinte bármihez illik, amihez eddig sült tésztát használtunk. A tápióka tészta elkészítése:- Mossuk meg a tésztát hideg vízben. - Forrásban lévő vízben főzzük puhulásig (1-2 perc) - Szűrjük le, és tegyük hideg vízbe újra. - Csöpögtessük le, és használjuk az ételekben. A tápióka tészta összetevői: tápióka keményítő 80%, rizsliszt, só. A tápiókalisztről A tápióka liszt egy keményítő, amit a manióka nevű növény gyökeréből egy különleges eljárással vonnak ki. Az egészet átmossák, pépesítik, majd különválasztják a folyadékot. Így készül el a tápióka keményítő, mellyel helyettesíthető a hagyományos liszt is. 100 gramm tápióka tészta tápértékeEnergia KJ-ban: 1469 Energia Kcal-ban: 346 Zsír: 0,5g - amelyből telített zsírsav: 0,2g Szénhidrát: 80g - amelyből cukor: 0,2g Fehérje: 5,7g Só: 0,04g Receptek tápióka tésztával Kínai pirított tészta Fekete bab fasírt gombás tápiókatésztával Grízes tészta RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA Cikkszám: 20079
Termék ID: | #2844925 |