Longkou - Üvegtészta cérnametélt 500g
0 / 5
0 / 5
Üvegtészta, cérnametélt, 500g Az üvegtésztá t, más néven celofántésztát, mungóbabból kivont keményítőből és vízből készítik, tojás hozzáadása nélkül. Általában cérnametélt formában, vagy tagliatelle-re emlékeztető, szélesebb lapokban kapható. Galuskaszerű, patkánytészta néven elhíresült változata is létezik. Könnyen emészthető tészta. Szószokkal ízesíthetjük, salátákat lehet belőle készíteni, vagy köretként adhatjuk. Klasszikus Wok-zöldséghez is felhasználják. Az elkészítése nagyon egyszerű, az üvegtésztát ugyanis nem kell főzni, csak forrázni. A forró vízben, lefedve körülbelül 10 percig hagyjuk állni, majd leszűrés után mehetnek rá a zöldségek, a hozzávalók. Semleges íze miatt mindenhez jól illik. Tehetjük közvetlenül levesbe is. Lehet pirítani is. Pirított üvegtészta zöldségekkelHozzávalók
10 dkg üvegtészta
1 sárgarépa
1 közepes vöröshagyma
1 pritamin paprika
3 káposztalevél
1 evőkanál olaj – legjobb a szezámmagolaj
1 dl sötét szójaszósz
1 kávéskanál őrölt csili
Elkészítés1. A répát, paprikát, káposztát vékony szeletekre vágjuk. (Törekedjünk a gyufaszál vastagságra!)Wokban vagy mélyebb serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk a felaprított vöröshagymát, és megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a többi zöldséget és a szójaszószt, majd felöntjük kb. 1 dl vízzel, hogy minden megpuhuljon. Amíg a zöldségek készülnek, fél liter vizet felforralunk. Elzárjuk alatta a lángot, a vízbe szórjuk az üvegtésztát, lefedjük és 10 percig állni hagyjuk. (Az üvegtésztát nem szabad főzni, csak áztatni. ) Amikor a ragu elkészült (akkor jó, ha picit roppanós marad!), hozzáadjuk az üvegtésztát és a csilit, majd alaposan összeforgatjuk. További 2 percig együtt pirítjuk őket, ha szükséges, adhatunk hozzá még szójaszószt. 100g üvegtészta tápértéke:Energia KJ-ban: 1462 Energia Kcal-ban: 344 Zsír: max. 0,50g - amelyből telített zsírsav: 0,1g Szénhidrát: 86g - amelyből cukor: max 0,5g Fehérje: max. 0,5g Só: 0,04g RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST Cikkszám: 20078
Termék ID: | #2844379 |