Paleolit - Shirataki Szénhidrátmentes szélesmetélt konjac tészta 400 g
0 / 5
0 / 5
Minden, amit a konjakról érdemes tudni: A Konjac, más néven Ördögnyelv egy vaskos szárú gumós cserje. Ennek a Dél-Kelet Ázsiában termesztett és őshonos növénynek a vízben oldódó élelmi rostja a glükomannán. Hozzá hasonló vízben oldódó rostok találhatóak a zöldségekben, gyümölcsökben, hüvelyesekben magvakban valamint a teljes kiőrlésű lisztből készült termékekben. Ezek a növényi rostok serkentő hatással vannak az emésztésre, valamint pótolhatatlan élettani hatásuk van az emberi szervezetre. Megelőzik számos betegség kialakulását, így az utóbbi években nagyon népszerűvé vált a világ minden táján. A glükomannánt ugyan nem lehet könnyen megemészteni és nem szívódik fel evés után a szervezetünkben, de képes megkötni a koleszterint és az epesavat, továbbá segíthet a magas vérnyomás csökkentésében, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának megelőzésében, annak gyógyításában. Magas rosttartalma miatt fontosnak tartják az emésztőrendszer tisztításában is. Ezeken túl az oldható rost, amely lassítja a tápanyagok felszívódását, a vércukorszintet nem emeli meg, ez pedig mindenképpen előnyös a cukorbetegek számára is. Napjainkban azonban az ördögnyelvet elsősorban fogyókúrás célokra használják. Mit érdemes tudni a tésztáról?
Vegán
Paleo
Allergénmentes
Zsírmentes
IR barát
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
Adalékanyagmentes
Tartósítószert nem tartalmaz
100 g tésztában 9,6 kalória található.
Sokoldalúan, bármely diétában felhasználható
Elkészítési javaslat: A legegyszerűbben csak vegyük ki a levéből, öblítsük el és máris mehet a forró levesbe, vagy öntsük rá a szószokat, ha tésztás ételt készítünk. Nem kell főzni. Egy másik gyakori előkészítési módszer, amikor egy tapadásmentes serpenyőben, zsiradék nélkül, magas hőfokon sütjük, u. n. szárazpirítással. Addig sütjük, amíg nyöszörgő/csikorgó hangokat nem ad ki magából, ez általában 1 perc alatt bekövetkezik. Ezzel a módszerrel formatartóbb, szolidabb, keményebb tésztát tehetünk a levesbe, szószhoz, ázsiai ételhez, valamint a keserűségét is mérsékli. Megjegyzés: Különle ges szaga van a Konjac tésztának, aki ehhez nincs hozzászokva, vagy még nem érezte soha, annak ez a szag furcsának tűnik. Ezt a szagot öblítéssel el lehet tüntetni. Összetevők:
Konjac gyökér por
Víz
Kalcium-hidroxid
Származási hely: Kína
Termék ID: | #2846544 |