Cocchi - Barolo Chinato [0, 5L]
0 / 5
0 / 5
A Barolo Chianto a múlt században Piemontban született, és hamar elterjedt, köszönhetően a keserű és az édes között jól kiegyensúlyozott ízének, és különösen a "Barolo" név piacvezető hatásának, amely azonnal a legnemesebb termékek közé emelte a cinchona-alapú alkoholtartalmú italok különböző fajtáival szemben. Az eredeti recept feltalálója, Giulio Cocchi volt a Barolo Chinato elterjedésének egyik ikonikus szereplője. Olaszországban kezdetben gyógyhatású borként fogyasztották, így népszerűsége is innen eredeztethető. Piemontban hagyományos gyógymódként szolgált számos kisebb betegség gyógyítására. Vin brulé-ként fogyasztva, forrón és élénkítően, lázcsillapító és emésztést elősegítő képességét széles körben elismerték. A betérő vendégeknek való kínálása a falusi vendéglátás jellegzetes hagyományává vált. Idővel ennek az ízesített bornak a felhasználása megváltozott, és mára a hagyományok megtartása mellett új és érdekes fogyasztási módokat fedezhetünk fel.
Termék ID: | #2729931 |