Jack Daniel's - Black Label Tennessee 3 l 40%
5 / 5
5 / 5
Jack Daniels 3 liter: Jack Daniel kezdetektõl fogva a legjobbat akarta nyújtani, amit csak a lepárló adhat. Ezért, bár az idõk újabb technológiákat hoztak, õ mégis ragaszkodott egy igen hagyományos módszerhez, amely leginkább a kovászoláshoz hasonlítható. Ugyanis az általa megõrzött ""sour mash"" eljárás lényege az, hogy a korábbi fõzet cefréjének egy részét mindig visszatartották az új fõzet számára. Így a felhasznált kukorica, rozs és árpamaláta erjesztése lényegében mindig azonos élesztõ-tenyészettel ment végbe. Jack Daniel ezenkívül egy régi Lincoln megyei eljárást is változatlanul alkalmazott: a friss párlatot faszénen szűrte le. Ez a megoldás idõigényes volt, viszont az így nyert ital sikere igazolta az elgondolás helyességét. Jó minõséghez és kellõ mennyiséghez elegendõ víz is kellett: Jack Lynchburg mellett talált egy alkalmas barlangi forrást, melynek vasmentes karsztvize garantálhatta a megfelelõ egyenletes minõséget. A szeszfõzés egyre nagyobb üzletté lett, az állam is akart részesedni a haszonból, azért elõírta a szeszfõzdék bejelentkezési kötelezettségét, Jack Daniel pedig a legelsõ lett az anyakönyveztetésben. A Jack Daniel's Amerika legrégibb lepárlóüzemében, a Tenessee állambeli Lynchburg-ben készül, ma is pontosan ugyanazzal az eljárással, 1866 óta. A gyártás során cukorjuharfát szenesítenek el nyitott boksában, majd ezt őrlik és erjesztőkádba helyezik, a friss főzetet pedig átcsepegtetik rajta, majd a szenesített fehér tölgyfahordókba töltik, s ott kezdetét veszi a többéves érlelés. A Jack Daniel's Tennessee Whiskey nem Bourbon! Bulishop. hu - Szerezz be mindent egy helyről, ami egy jó bulihoz kellhet! Parti eszközök, italok, dekorációk, jelmezek online és személyesen a Bulishopnál!
Termék ID: | #2731153 |
Alkoholtartalom: | 40 % |
Ital típusa: | Tennessee |
Űrtartalom: | 3 l |