Jim Beam - Rye 0,7 l 40%
4 / 5
4 / 5
1740-ben, amikor az Egyesült Államok még tizenhárom gyarmat volt, a Boehm család először érkezett Amerikába azzal az elhatározással, hogy megéli a gyarmati álmot. Negyvennyolc évvel később a mai Kentucky államba költöztek, és német nevüket "Beam"-re amerikanizálták. Forró nyarakkal, enyhe telekkel és egy közeli mészkőforrással az új otthonuk tökéletes a... kitaláltad... a kukoricatermesztéshez. A 18. század végén német, skót és ír telepesek már rozswhiskyt készítettek Pennsylvania nyugati részén, a hazájukból hozott receptek alapján. Amikor azonban az amerikai kormány ösztönzőket kínált a nyugatra költözésre és a kukoricatermesztésre, sokan összepakolták a családjukat, és Virginia Kentucky vidékére költöztek. E farmerek között volt Jacob Beam, aki másokhoz hasonlóan apja whiskyreceptjét használta fel arra, hogy a felesleges kukoricából új, édesebb whiskyt készítsen - megszületett a bourbon. Talán a legjobb döntés, amit Jacob Beam valaha is hozott, hogy eladta ezt a bourbont. Az első hordó Old Jake Beam Sour Mash-t 1795-ben adta el, mindössze három évvel azután, hogy Kentucky állam lett. A bourbonja hamar a helyiek kedvencévé vált - nem kis teljesítmény, tekintve, hogy a 19. század elején Kentuckyban mintegy 2000 lepárlóüzem működött. A több mint 120 országban értékesített Jim Beam a világ első számú bourbon whiskyje. Több mint 200 éve titkos recept alapján készül, és a bourbon készítés mesterségének hét generáción át tartó tökéletesítésének eredménye. Jim Beam Rye A Jim Beam Rye régi receptje meleg, fűszeres ízt biztosít egy csipetnyi fekete borssal, amelyet a vanília és a tölgyfa jegyei egészítenek ki. Klasszikus és kortárs koktélokhoz egyaránt hozzáadva egy összetéveszthetetlen, a szesztilalom előtti ízvilágot kap, amely biztosan lenyűgözi Önt.
Termék ID: | #2731210 |
Alkoholtartalom: | 40 % |
Érlelési idő: | 4 év |
Ital típusa: | Bourbon |
Űrtartalom: | 0.7 l |